Реклама / Ads
3| 3904 |05.11.2019 НОВИНИ

Борисов пристигна в Прага за срещата на групата ”Приятели на кохезията”

.
Източник: БГНЕС
Днес министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Прага, където ще участва в срещата на върха на държавите членки от групата ”Приятели на кохезията”, съобщи правителствената пресслужба. С чешкия министър на външните работи Борисов обсъди доброто сътрудничество между България и Чехия и подчерта потенциала за задълбочаване на двустранните връзки в търговско-икономическия сектор.
 

На форума българският премиер Борисов ще бъде посрещнат от министър-председателя на Чешката република Андрей Бабиш, след което започва пленарната сесия на лидерите от групата "Приятели на кохезията".

 

На срещата на върха е поканен и еврокомисарят по бюджета и човешките ресурси Гюнтер Йотингер.


На форума ще се състои дискусия за Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. Във фокуса на обсъжданията ще бъде поставена кохезионната политика.

 

Целта е лидерите на 17-те държави от групата да изпратят силно послание за значимото място на кохезионната политика в бюджета на ЕС, която носи видими ползи за всеки гражданин на Общността.

 

В разговор с чешкия министър на външните работи Томаш Петричек фокусът бе поставен върху засилването на партньорство в сфери като инвестиционното сътрудничество, туризма, ИТ-сектора, хранително-вкусовата промишленост, зелени инвестиции във високоефективни индустрии и услуги със средна и висока добавена стойност.

 

По време на срещата премиерът Борисов изтъкна добрите макроикономически и финансови показателите на страната: България е привлекателна за чуждите инвеститори с ниските си данъци, стабилна икономическа среда и огромен фискален резерв.

 

„Изключително добра данъчна среда имаме. Инвестиции и стабилност – ние ще държим прогнозируеми данъците до края“, заяви Бойко Борисов.

 

Министър-председателят Борисов акцентира и върху сериозната работа на страната ни по охраната на външната граница на Европейския съюз. „България е държавата, която има нула миграция, благодарение на всички взети мерки, спазвайки всички европейски правила“, подчерта премиерът.

 

Той акцентира и върху споразумението между ЕС и Турция, което работи перфектно. „Така надеждно пазим границата и гарантираме спокойствието на Европа“, каза министър-председателят.

 

По думите му Чехия е важен партньор на България в ЕС и съюзник в НАТО.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 7415 |05.11.2019 Корнелия Нинова: Борисов го е яд, очаквам повече от Елена Йончева, Стефан не е добре . 7| 9859 |04.11.2019 Настимир Ананиев: Борисов е бесен, Фандъкова пак ще се крие зад мнозинството . 4| 4962 |04.11.2019 Волуяк иска извинение от Борисов за уйдурмата . 18| 4754 |03.11.2019 Борисов: Не е нормално толкова пъти да побеждаваме. Доскучава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads