Реклама / Ads
16| 5632 |30.11.2008 НОВИНИ

Б. Борисов: Прокуратурата работи, когато няма политически чадър

.
Прокуратурата работи, когато няма политически чадър. Това заяви по телефона за предаването „Неделя 150" на „Хоризонт" Бойко Борисов. Според него била достатъчна политическа воля, за да се подадат сериозни сигнали до прокуратурата.
 

Тогава тя от своя страна щяла с целия си ресурс да се заеме сериозно със защитата на закона. Твърденията му бяха по повод ареста на Петър Драшков, за който има съмнения, че е участвал в незаконна сделка по придобиване на апетитни имоти в София. В хода на имотната операция се рабрало, че в някои от документите подписът на столичния кмет Борисов е фалшив. Кметът обаче направи изришна уговорка, че братът на арестувания - Иван Драшков, който бе шеф на НСС, а след това и зам.-председател на ДАНС не се е намесвал в защита на роднината си и не бива името му да бъде замесвано около разследването.

Над 20 случая сме подали на прокуратурата и срещаме пълно съдействие. Има приключили разследвания и произнесени присъди по някои от тях, категоричен бе Борисов. Според него не било честно правителството да си измива ръцете с правосъдната система, тъй като именно то трябвало да подава на магистратите ясни сигнали за закононарушения. Освен това, според кмета, голяма част от висшите магистрати са квотно назначени от коалиционните партньори във властта и изпълняват техни поръчки. Ако се разкрие случай със замесени хора от някой от партньорите във властта, то той се покрива и разследването бива замразено. Така станало миналата година, когато в общественото пространство шеф на Булгартабак заяви, че е бил рекетиран за огромни суми от шеф на следствието и зам.-министър. Не последвало обаче нищо и тези хора сега си работели спокойно, необезпокоявани от магистратите.

Ама Станишев писател ли е, попита кметът водещата Лили Маринкова, която се поинтересува дали ще присъства на премиерата на книгата „Защото сме социалисти", автор на която е лидерът на БСП. Пък аз мислех, че е ватман, завърши шегата неформалният лидер на ГЕРБ. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 5169 |21.11.2008 Бойко Борисов: Тройната коалиция краде на квотен принцип . 15| 4955 |16.11.2008 Б. Борисов: ГЕРБ ще работят от първия ден . 44| 5765 |31.10.2008 Б. Борисов: Премиерът и президентът са адвокати на Доган . 22| 5986 |30.10.2008 К. Паскалев: Лидерите на БСП си тръгват само, когато сами пожелаят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads