Реклама / Ads
11| 10854 |28.08.2009 НОВИНИ

Б. Борисов: С Путин ще говорим като хора с черни колани

.
Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева
Путин казал на Борисов по телефона: "Благодаря ти за отношението. Знам, че имаш черен колан по карате, аз имам по джудо и искам така да говорим", разказа премиерът. Дори бездействието е огромна вина, добави той.
 

Поне десет пъти е по-лесно да си премиер, отколкото кмет, защото никой не ти пречи, обяви по НТВ премиерът Б. Борисов.

За вчерашния си разговор с руския премиер Вл. Путин Борисов разказа, че Путин бил уверен, спокоен, знаел всеки български министър по име, а той му отговорил по същия начин. Предишното правителство по нито един проект не е направило нищо, а аз съм се разбрал през ноември те да дойдат в София, за да могат нашите министри да се запознаят с детайлите, а аз да участвам в срещата, добави Борисов.

За АЕЦ "Белене" трябва да знаем колко ще струва и колко години ще работи, защото в България вече има прецедент, а за Бургас-Александруполис да се установи има ли съвременни екологични технологии, които да се използват, след като по темата има два референдума срещу петролопровода.

Путин казал: "Благодаря ти за това отношение. Знам, че имаш черен колан по карате, аз имам по джудо и искам така да говорим", обяви дословните думи на руския премиер Борисов.

4 години са имали моите опоненти, за да комуникират с Брюксел. От там ни спряха парите, народът не гласува за тях, а сега на ред е прокуратурата, коментира премиерът спрените пари от ЕС. За мен е важно, когато има разкрито престъпление, да излязат и да се похвалят, но не да обещават в бъдеще време. Когато кажеш "ще", искам после да го видя, категоричен беше той.

Съчувствам на г-жа Плугчиева в едно нещо: че отгоре премиерът и отдолу министрите не са ставали за нищо, а тя е била едно перде, но в Брюксел са знаели, че от нея нищо не зависи въпреки желанието й и са имали добро отношение към нея.

Дори бездействието е огромна вина, обяви по адрес на предшествениците си Б. Борисов. Сега за тях е по-добре да кажат:"Моля ви, обявете ни за некадърни!". Като си некадърен, не ставаш за министър, коментира той "опуканите" по Белене пари в размер на половин милиард лева заем за сделката между Националната електрическа компания и „БНП Париба".

Аз трябва да управлявам поне още 30 години, пошегува се Борисов по повод необходимостта от това да се поставят нещата в държавата в ред. От 10 години съм във властта и не съм се облагодетелствал, лоша ли ми е къщичката в Банкя, градинката, попита той. Ако науча за провинения в някой от държавния апарат, ще взема адекватно решение, зарече се премиерът, който каза, че има характер и не дава да се краде.

Ако "онази жена" (М. Плугчиева - б.р.) е слушала Брюксел, Батко, Братко и тримата й министри, отговарящи за проектите, трябваше да са в затвора, афектира се Борисов по повод липсата на построени магистрали. Сега до 15. 09.  министърът на регионалното развитие Плевнелиев трябва да предостави данни кое до къде е стигнало и ще носи пълната отговорност в ресора си.

Убеден съм, че няколко министри ще получат присъди и това ще стане скоро. Това, което са правили, е черно на бяло, това са доказани неща, поясни Борисов. Това бунище, в което през годините са заровени милиарди през годината, трябва да се разрови и то ще стане, обобщи премиерът.

От сутрин до вечер съм пред очите на обществото, личният ми живот не е за пред хората, но остане ли ми време, ще се оженя, каза накрая Бойко Борисов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4881 |23.08.2009 Бойко Борисов: Пращаме помощ на Гърция срещу пожарите . 21| 4707 |13.08.2009 Бойко Борисов: Заедно да излезем от кризата . 17| 5892 |09.08.2009 Б. Борисов: Ще има осъдени министри! . 9| 8326 |25.07.2009 Песньовка за Путин взриви интернет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads