Реклама / Ads
24| 5339 |02.08.2010 НОВИНИ

Борисов: Разликата между мен и Станишев е 1 млрд. лева

.
Бойко Борисов
Разликата между пожарникаря от Банкя и социалистически храненици, изпращани в чужбина с държавни пари, е 1 млрд. лева, спестени от джоба на българските данъкоплатци.
 

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който направи днес символична първа копка на довършването на магистрала “Тракия” при Лот 3 Нова Загора-Ямбол.

"Проектът за концесия на автомагистралата на Тройната коалиция е предвидил той да струва 550 млн. евро или 1,1 млрд. лева от джоба на българите”, посочи Борисов. "Сега за същия този проект от бюджета са заделени само 100 млн. лева, а останалите се осигуряват по европейска програма „Транспорт”. Това е разликата между мен и Станишев – 1 млрд. лева”, изтъкна още той.

Първа копка на изграждането на Лот 3 на автомагистрала „Тракия“ бе направена от министър-председателя Бойко Борисов и министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. За изпълнител на отсечката беше избрана гръцката фирма „Актор“, която официално подписа договора за строителството на Лот 3 – участъка „Нова Загора-Ямбол“ през юли т.г.

„Актор“ зае първо място между 7-те достигнали втория кръг кандидати за изпълнител на строителството с най-ниска оферта – 111,6 млн. лв. без ДДС. На второ място остана хърватско-българското сдружение „Конструктор-Балканстрой“, които предложиха 121,8 млн. лв. без ДДС, а консорциум „Български автомагистрали лот 3″ беше трети в класирането със 131,4 млн. лв. без ДДС.

Борисов подчерта, че ще има строг контрол върху сроковете и качеството на строителството. Двуседмичното забавяне на част от строителните дейности се дължало на жътвата, каза още премиерът Бойко Борисов. „Никой не е по-голям от хляба, но имаме уверенията, че времето ще бъде компенсирано”, допълни Бойко Борисов.

Премиерът увери, че е постигнато споразумение с изпълнителите проектът да бъде завършен два месеца по-рано и вместо края на август 2012 г., магистралата да бъде пусната на 1 юли 2012 година. Два месеца разлика гарантират 200 спасени човешки живота, посочи Борисов. Той благодари на гръцките изпълнители, че са оценили високо пълната прозрачност и спазването на правилата при провеждане на конкурсите за избор на изпълнител на отделни лотове от магистралата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 8587 |31.07.2010 Станишев измисли нова абревиатура на ГЕРБ . 4| 5009 |29.07.2010 Прокуратурата погва нов министър на Станишев . 42| 5174 |27.07.2010 Дж. Уорлик: Преговорите между България и Русия не са прозрачни . 36| 6740 |24.07.2010 Станишев: Разпечатайте кой е говорел с Трактора, кой е ял и пил на “Спартак”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads