Реклама / Ads
60| 5394 |23.09.2014 НОВИНИ

Б.Борисов: На реформаторите анти-ГЕРБ говоренето няма да помогне

.
“Реформаторите не работят за дясно центристко управление, много съм притеснен от тях. Хората не искат БСП и ДПС. Хората искат център- дясно управление, да се съберат грамотни, нормални, мислещи хора и да подредим държавата си, да продължим да сторим”. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на основното предизборно мероприятие на партията в град Бургас.
 
Той посочи,  че по принцип ГЕРБ и Реформаторският блок са близки, но не разбира поведението им. „Питайте ги, като не искат с ГЕРБ или като ни поставят невъзможни условия, с кого ще се коалират или пък кой искат да бъде на власт, кой искат да управлява?”, коментира председателят на ГЕРБ. По думите му  най- вероятно те ще се коалират с ББЦ. „Така, както „Атака” уж беше най- много срещу ДПС, Волен Сидеров със „златното пръстче” ги държа година и два месеца. Както сега се карат ДПС и БСП уж, а се целуват на „Орлов мост”. С Цензурата ще направят същата коалиция нищо, че ще са втори, трети или пети. Не го допускайте!”, призова Борисов. Той пожела на „Патриотичния фронт НФСБ – ВМРО” успех и каза, че се надява след изборите, ако влязат в парламента,  да седнат и сериозно да обсъдят приоритетите за стабилното развитие на страната.  

„Нека реформаторите си направят сметка защо не влязоха преди една година в парламента и дали анти- ГЕРБ говоренето ще им помогне.  Аз съм възложил да ми извадят колко пъти Радан Кънев и компания са говорили срещу Станишев, срещу Бареков, Волен Сидеров и колко пъти срещу ГЕРБ. Как така ще искаш да управляваш после с тази партия? Те го правят нарочно, умишлено с една цел – да провалят дясно центристкото управление, вече съм сигурен”, категоричен бе председателят на ГЕРБ. Той припомни, че след като преди дни ГЕРБ обяви,че би подкрепила Светослав Гаврийски за бъдещ управител на БНБ, който е безспорен професионалист и „костовист”, от Реформаторския блок отново са се противопоставили, защото не те са го предложили.

„След деня на изборите ще бъде трудно време. Огромните задължения на държавата са такива, че когато се измерват с милиарди, трудно се възстановяват. ГЕРБ имаме експертите и хората, които са го правили четири години и с нашите приятели в Брюксел съм убеден, че ще съумеем да отпушим еврофондовете. Но това, което е пропуснато като време и това, за което няма да стигне, ще бъдат безвъзвратно загубени пари. Съжалявам, че не съм оптимист като вас, но никога не съм лъгал хората”,  каза още Борисов.Той още веднъж посочи, че градовете,  в които управлява ГЕРБ, са видимо по-добри - с площади, спортни зали, църкви, манастири. Борисов призова хората  преди да гласуват да мислят за това какво искат. „Ако това е стабилна България, то тя може да се случи при едно бъдещо управление на ГЕРБ и то само ако има стабилно мнозинство”, заяви председателят на ГЕРБ.

По време на събитието Борисов коментира, че въпреки трудностите през последната година, партията е оцеляла, благодарение на кметовете си, които са 90 в страната.

„Когато БСП, ДПС и някой друг са на власт, спират еврофондове. Когато дойдем ние - пускат еврофондовете. Пак дойдат БСП и ДПС - пак ги спират. Това са милиарди загубени пари за тази една година. Надявам се, че повече този експеримент българите няма да го допускат - партии като „Атака” да се коалират с БСП и ДПС. Затова ни трябва голямо мнозинство", каза още Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4987 |30.08.2014 Реформаторите представят водачите на листите си . 13| 4556 |28.08.2014 Цв. Цветанов: Реформаторите са още в пубертета . 3| 4771 |27.08.2014 "Зелените" отказаха на Реформаторите . 24| 6287 |25.08.2014 Борислав Великов в листата на реформаторите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads