Реклама / Ads
0| 5172 |25.06.2015 НОВИНИ

Борисов реже ВВС: Не е моментът за изтребители

.
Бойко Борисов
Все още не съм убеден, че сега е моментът да говорим за изтребители. Така премиерът Бойко Борисов коментира в Брюксел темата за покупката на нови бойни самолети за българските военновъздушни сили.
 
В МС бе внесен доклад от военния и външния министър за даване на мандат за преговори, но той не бе разгледан на заседанието на правителството вчера с аргумента, че Николай Ненчев отсъства и това ще стане следващата сряда. Според премиера съществуват възможности за ремонт на българските МиГ-29 в Полша.

Борисов коментира днес в Брюксел и темата за временното разполагане у нас на тежка военна техника на САЩ в рамките на съвместно партньорско учение.

"Не виждам нищо лошо в едно партньорско учение, какъв е проблемът. Вярно, проруски или антиамерикански сили винаги се възбуждат от такава тема, защото кой иска да му идва въоръжение в страната - никой", посочи той, цитиран от БТА.Премиерът уточни, че според данните от министъра на отбраната, това са стари задължения, от 2006 г., подписвани по времето на министър-председателя Сергей Станишев. Не виждам нищо, което към момента да ни тревожи, заяви Борисов.

Той изрази очакването министър Николай Ненчев да разясни тези стари ангажименти на нашата страна. Завчера (Ненчев) ми се обади и разбрах, че има такава тема, след изказването на военния министър на САЩ.

Към момента се придържаме към ученията и към това, което е подписано досега и договорено от 2006 година. Нищо друго, различно от това няма, нито е приемано от Министерския съвет, поясни Борисов.

Според него, за да се успокоят хората, трябва да се отиде и да се говори в парламента. Министърът да отиде, да обясни, какво решение е взето, какво има в момента, колко са, какво провеждат, да покани журналистите да отидат и да снимат, предложи премиерът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6330 |24.06.2015 Проф. Тагарев упрекна Борисов, че не говори пронатовски . 0| 5030 |24.06.2015 Шефове в енергетиката с по-голяма заплата от Борисов и Плевнелиев . 0| 5773 |24.06.2015 Сестрата на Борисов: Реанимационната ни маса е на 50 г. . 0| 5672 |23.06.2015 Областният координатор на ГЕРБ в Пловдивско хвърли оставка с писмо до Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads