Реклама / Ads
5| 14252 |22.07.2016 НОВИНИ

Борисов: Руски изтребители започнаха да ни наближават, нищо добро не ни чака

.
Бойко Борисов
Много внимателно трябва да се говори по темата Турция. Много сме близко. Там има много изселници, много мюсюлмани има у нас. Светът е погълнат от огромен отрицателен заряд. Наказанието на лекоатлетите на Русия ще се отрази и на футбола. Ако съм оракул-бъдещото на света е лошо, много лошо. Това каза премиерът Бойко Борисов по НТВ.
 

Няма разумен политик, който да подкрепи военен преврат. Не е правилно. Валери Симеонов може да каже каквото си иска. Всеки се бори за електората си. За това и в нощта на преврата всички лидери в света го осъдиха. Неприемливо е да се стреля по цивилни сгради. Ние сме първите, които казахме да се внимава с ескалацията на насилие след преврата. Виждате, че сме разтревожени, защото ние сме не само външна граница на ЕС. Трябва да запазим баланс, въпреки арестите на съдии, учители и военни, няма как да го разбираме. Достатъчно се говори по темата.

 

Трябва да бъдем по-внимателни в изказа и да спазват ангажимента си за бежанската вълна. В тази трудна ситуация не може да не ни се отрази. Много по-тежко е състоянието по границите ни., усеща се раздвижване от другата страна. Движат се бежанци. Всеки ден у нас залавяме във вътрешността на страната по 150-200 човека. От споразумението на ЕС с Турция нищо не се изпълнява. Нищо добро не ни очаква. Армия, полиция и жандармерия са на границата и се готвим за тежък проблем. ЕС и Турция си говорят декларативно. Нищо не ни кара да сме по-ведри. Има тревога в Европа по отношение на всичко, което се случва. Конфликтът в Украйна и Крим също не е отшумял. Ние сме в петоъгълник, по-сложен от Бермудския.

 

Много ми е малък Соломон Паси да го коментирам. Искам Черно море да е транспортен коридор и място за добив на газ. Девоенизация на Черно море може да стане по линия на НАТО и Русия. Трябва да спрем първо ескалацията на напрежението. Отново започнаха руски самолети да ни наближават. Ние вдигаме двойка изтребители. Не всички от няколко дни вдигат самолети. Все по-тревожно става в Черно море.

 

Какво още каза Борисво вижте ТУК.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4314 |21.07.2016 Труските пилоти в Гърция: Трябваше да караме ранени . 0| 4628 |21.07.2016 Борисов: За да има сигурност, трябва бърза реакция . 1| 4305 |21.07.2016 Решено: Без руски лекоатлети в Рио . 0| 4812 |20.07.2016 Турски изтребители издирват изчезнали кораби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads