Реклама / Ads
84| 5297 |27.05.2014 НОВИНИ

Борисов: Не съм искал, не съм станал президент

.
34 000 купени гласа имат от БСП. Предположенията ми за казуса 15/15 са или че електоратът на социалистите е толкова глупав, с извинение, защото това звучи унизително, или избирателите не искат Станишев и затова са се възползвали от преференцията.
 

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в сутрешния блок на Нова телевизия. Той благодари на Радан Кънев за доблестта, че му се е извинил за обидни думи по адрес на ГЕРБ. И аз се извинявам, сигурно и аз съм казвал подобни неща, каза Борисов.

Победата на ГЕРБ е толкова категорична, че БСП нямат никакво основание да стоят на тези места, които са заели. Ако бяха победили на парламентарните избори и сега бяха загубили – да кажат, че това са европейски избори, щях да ги разбера, ама то не е така, каза той.

В сряда има вот на недоверие, управляващите сами го преместиха за тогава. И казваха, че истинският вот на недоверие е в неделя – а на него те претърпяха огромен крах. Предсрочни парламентарни избори биха били много тежък наказателен вот. В сряда БСП и ДПС да се оттеглят и да дадат възможност на хората да решат кой наистина иска да ги управлява, заяви отново Борисов. Той добави, че ГЕРБ се борят за еднолично управление и отрече каквато и да е коалиция между ГЕРБ и друга партия.

При предсрочни избори има много „ако”. Тогава резултатът ще е много по-различен. При предсрочни избори и Реформаторският блок е много възможно да има повече гласове, и други партии ще съберат повече подкрепа, заяви Борисов.

На въпрос каква му е оценката за Николай Бареков, Борисов отговори, че ако ББЦ е спечелила честно и почтено изборите, трябва да се признае успехът на една нова партия. Той обаче даде съвет на Бареков да бъде малко по-скромен.

За ГЕРБ и Реформаторите гласувалите са повече отколкото гласувалите за БСП и ДПС. Аз искам да имам такъв резултат, че другите партии да искат да управляват с мен. Политиците малко да се смирят. Не може 4-тата партия да поставя условия без да се съобразява.

Ако се бях кандидатирал за президент, щях да стана. Писна ми да отговарям на въпроси какво смятам да правя след няколко години, отказа да отговори Борисов на въпрос ще се кандидатира ли за президент. 2016 г. е много далеч. Политическата ситуация в страната може да е много различна, аз не знам какви ще са обществените нагласи към нас тогава. В изпълнителната власт аз съм най-силен, добави Борисов.

Аз съм скромен, но не може на нахалника да не му кажеш, че е нахалник, коментира Борисов по линия на Станишев.

Предлагам за еврокомисар Кристалина Георгиева, тя е превъзходен комисар, завърши Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 154| 6611 |26.05.2014 Борисов: Незабавни избори! Денят Х е сряда . 79| 7393 |25.05.2014 Борисов: Победихме не просто БСП, а лидера на ПЕС! Да се махат! . 55| 5264 |25.05.2014 Бойко Борисов: Май Манолова взе българите за шарани . 59| 5870 |23.05.2014 Борисов: Станишев изрови мините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads