Реклама / Ads
8| 4524 |19.09.2015 НОВИНИ

Борисов: Сърцето ме боли от разлив на фекалии

.
При откриване на станцията
Премиерът Бойко Борисов резна лентата в Созопол на пречиствателна станция. Той откри съоръжението заедно с министъра на околната среда Ивелина Василева и кмета на града Панайот Рейзи."Сърцето ми се къса, когато дадат по новините, че има разлив на фекални води", заяви Борисов по време на откриването.
 

Той подчерта че откриването на пречиствателни съоръжения е едно от най-приятните му задължения и благодари на партиите, които са подкрепили ГЕРБ, за да имат стабилно правителство. На откриването присъства и лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Двамата с премиера проведоха разговор на четири очи, но не стана ясно каква е била темата.

Пречиствателната станция ще обслужва 4 хил. жители от региона и 30 хил. туристи през лятото. Общата стойност на инвестицията е над 72,8 млн.лв. Главната цел на този проект е изграждане на устойчива система за водите и отпадъчните води в гр. Созопол и гр. Черноморец, община Созопол чрез повишаване на качеството на съществуващите услуги и намаляване на отрицателното въздействие на заустваните отпадъчни води в унисон с практиките и политиките на ЕС и в контекста на Приоритетна ос 1 на ОП "Околна среда".


Борисов отговори пред журналисти и на въпроси относно миграциония натиск. "Предприемаме мерки за справяне с бежанците и сме затворили границите за нелегалните емигранти", посочи той."Цяла нощ с Румяна Бъчварова и главния секретар, който съм пратил на границата, имаме непрекъсната връзка с турските колеги. Жандармерията и полицията държат бежанците на 40 км от границата и не ги пускат да влязат. Пускат само колите и камионите", информира премиерът.

"В сряда имаме извънреден съвет. Не е нищо добро това, за да кажа спокоен съм и да успокояваме хората. Положението с бежанците е трагедия. Бебета ги прехвърлят от ръце на ръце, бият се, агресията ескалира", каза още той.

Борисов посочи, че оградата срещу бежанци между Унгария и Хърватия е само намотана тел, "а ние имаме граничари, патрулиращи военни и там, където я правим, я правим стабилна". Министър-председателят припомни, че са били направени и горски пътища, но според него границите няма да решат проблема. Според него те само създават агресия, но помагат на граничарите да ограничат досега на бежанци до по-трудно достъпните райони.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4195 |18.09.2015 Борисов: Не се налага изпращане на армейски части на границата . 1| 4483 |15.09.2015 Борисов: България е готова да инвестира собствени средства в "Набуко-Запад" . 33| 6245 |14.09.2015 Борисов: Заводът за боклук в Яна мирише прекрасно . 44| 6505 |13.09.2015 Борисов: Москва да не експериментира с приятелските ни чувства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads