Реклама / Ads
6| 4473 |20.09.2010 НОВИНИ

Борисов в САЩ: Инвестирайте у нас, надеждни сме

.
„В наше лице вие имате надежден и прогнозируем партньор. Страната ни е добро място за инвестиции със своята стабилна политическа и финансова системи и ниските си данъци”, се обърна Бойко Борисов към еврейския бизнес в САЩ.
 

"Днес България е зона на стабилност. Поздравявам ви за усилията и волята за демократизирането на вашата страна и на региона." Това каза председателят на 65-та сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации Йозеф Дайс на срещата си с премиера Бойко Борисов.

Министър-председателят ни разговаря с Дайс в Ню Йорк в рамките на едноседмичното си работно посещение за участие в срещата на високо равнище по Целите на хилядолетието за развитие и в дебатите на 65-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН.

Премиерът Бойко Борисов и Йозеф Дайс обсъдиха успехите на българското правителство в борбата с корупцията и организираната престъпност. Председателят на 65-та сесия на Общото събрание на ООН сподели пред премиера впечатленията си от България от времето, когато е бил финансов министър и министър на икономиката на Швейцария.

На срещата Борисов е оценил високо водената от ООН политика в подкрепа на стабилността на Балканите и решаване на проблемите на държавите от региона. Министър-председателят е уверил своя домакин, че усилията на правителството са насочени към възстановяване на българската икономика и постигане на устойчив растеж. "България е остров на спокойствие и стабилност в политическо, финансово, етническо и религиозно отношение", допълни премиерът.

"Страната ни е добро място за инвестиции със своята стабилна политическа и финансова системи и ниските си данъци. Усилията на правителството са насочени към възстановяване на българската политика и постигане на растеж", заяви премиерът Борисов. Той подчерта традиционно добрите отношения между нашата страна и американските еврейски организации и доверието и взаимното сътрудничество между България и Израел, за които допринесоха срещите му с премиера Бенямин Нетаняху и президента Шимон Перес.

"В наше лице вие имате надежден и прогнозируем партньор. Надявам се преговорите между Държавата Израел и Палестинската власт да се увенчаят с успех и отношенията в региона да се основават на мира и сътрудничеството", допълни министър-председателят.

В рамките на втория ден от едноседмичното си работно посещение в Ню Йорк Бойко Борисов се срещна и с българската общественост в града. На разговорите присъстваха министърът на външните работи Николай Младенов и посланикът на България в САЩ Елена Поптодорова.

На срещата в сградата на Постоянното представителство на страната ни към ООН в Ню Йорк са присъствали Ейбрахам Фоксман - национален директор на Лигата срещу поругаването, Даниел Мариашин - изпълнителен вицепрезидент на Бней Брит Интернешънъл, Дейвид Харис - изпълнителен директор на Американския еврейски комитет, Ричард Гордън - президент на Американския еврейски конгрес, Роналд Лодър - президент на Световния еврейски конгрес, Ричард Стоун - председател на Националната конференция по съветското еврейство и изпълнителният директор на Съвместния еврейско-американски комитет за подпомагане Стивън Шуейгър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4653 |17.09.2010 ЕК пак притисна Борисов за боклука . 11| 5351 |17.09.2010 Първанов хвали доклада на Цветанов, Борисов иска синхрон с ЕС . 8| 5487 |16.09.2010 Б. Борисов: В Шенген България може да влезе и сама, без Румъния . 20| 5525 |14.09.2010 Б. Борисов: Първанов не е президент, а алтернатива на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads