Реклама / Ads
20| 4664 |15.05.2015 НОВИНИ

Борисов: Сега положението е по-лошо от Студената война

.
Бойко Борисов
"Сега положението е много по-лошо от времето на Студената война. Сега правилата не са така ясно изразени и всички ние се движим от колективното членство било в НАТО, в ЕС или в друг пакт. Надявам се, че в рамките на 2015 година санкциите ще отпаднат", каза премиерът Бойко Борисов в парламента, отговаряйки на въпрос на Волен Сидеров за санкциите.
 
"Аз знам, че в Брюксел всички вдигат ръка, когато се говори за санкциите спрямо Русия", заяви от парламентарната трибуна на Народното събрание Волен Сидеров. "Всички знаем обаче, че санкциите на ЕС към Русия и на които Русия отвърна нанасят сериозни щети на европейските държави. Въпросът е обаче за България. Колко точно губим? Може ли да направим така, че да не губим, да кажем в Брюксел - няма да спазваме санкциите", попита още Сидеров.

Лидерът на "Атака" напомни на министър - председателят, че той е известен като практичен човек, човек, който мери всеки лев. "Възможно ли е вие лично да обърнете курса на ЕС? Политиката е изкуство на възможното и "Атака" смята, че това може да се направи", каза още Волен Сидеров на Борисов.

В отговор премиерът заяви, че действително санкциите са крайна мярка. "Когато дадох аз пример за тях, казах че всички които публично обясняваха, че са против санкциите, там, където трябваше да гласуват против, не бяха против. Но това не значи че всеки един от нас в Европейския съвет не се е изказал за тях. Важното наистина е, че действително България и ЕС губят много от тази политика", заяви премиерът.

Сидеров се съгласи с мнението на премиера, че наистина сега ситуацията е изключително по - тежка от тази по време на Студената война. "България има шанс сега да каже на ЕС - да провеждаме европейска политика, а не да бъдем послушковци на САЩ. С тези думи ще влезете в историята, послушайте ме", каза още Волен Сидеров на Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4379 |15.05.2015 Д-р Тренчев: През 1989 г. неграмотността бе 1.6%, сега е 16 % . 3| 4675 |13.05.2015 Борисов: Военните са на границата с Македония . 63| 9961 |11.05.2015 Борисов: Намерих му цаката: събираш всички пари в държавата! . 17| 4412 |09.05.2015 Борисов: Изброили са ми магнолиите, дърветата, улуците, дюшемето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads