Реклама / Ads
180| 10601 |18.11.2011 НОВИНИ

Б. Борисов: Ще боли! Ще се режат пенсии и заплати!

.
Б. Борисов
Българите разбраха какво правим; добре, зле - няма значение! Ще боли, ще се режат пенсии, заплати, отвсякъде, предупреди премиерът и изреди какво ще се прави тепърва: културен туризъм, електронно правителство.
 

В средата на мандата българите разбраха това, което се опитваме да направим, колко добре, колко зле, няма значение, заяви премиерът Борисов в НС. Той отговори на въпрос на Яне Янев за основните приоритети на правителството в следващите години.

Много ни помагат и новините, които хората гледат вечерно време. Независимо дали в Европа се сменят премиери, първото нещо, което казват на пресконференции е, че ще боли, ще се режат пенсии, заплати, отвсякъде, добави премиерът.

В момента в туризма се работи за строеж на пречиствателни станции, за да започне новият ни сезон с чисто море, изреди той. Същото се отнасяло и до планинските курорти, реките. Къде ни е културният туризъм, попита Борисов. Вчера заместник-министърът на военноморските сили на САЩ бил в катакомбите на София и не искал да си тръгва оттам, часове наред правили снимки, разказа още премиерът.

Проектът „Бургас – Александруполис” не стои на дневен ред пред българското правителство; трябва да има безспорни доказателства за ползите му за страната, той трябва да е и безопасен. Доказателства за такава безопасност към момента няма предоставени, каза още Борисов..

За електронното правителство през предишните години е направено доста, но на парче, похарчени са много милиони, направени са системи, които обаче не са съвместими и не могат да работят с другите министерства. Изведох го като личен приоритет на правителството и в следващите месеци трябва да асамблираме тези системи, защото почти навсякъде ги има, дадени са десетки милиони, сключени са договори за оптични кабели и връзка, съобщи още премиерът.

На въпрос на В. Сидеров поемал ли е ангажимент да унищожи "Атака", Борисов каза, че никога няма да наруши добрия тон, каквито и думи да изрече лидерът на Атака. И добави: „Не е вярно, не се подвеждайте. Опитвал съм да защитя ваши позиции, а не да ви унищожавам”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 5100 |10.11.2011 Б. Борисов: Продължаваме реформите . 65| 4794 |03.11.2011 Борисов: С БАН ще работим така, както ЕК работи с нас . 19| 9495 |31.10.2011 Попова черпи; Борисов: "Много тънко!" . 291| 9637 |30.10.2011 Б. Борисов: Ще видим кой кого е цункал довечера!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads