Реклама / Ads
7| 4496 |06.07.2009 НОВИНИ

Борисов ще кани на трапезата и ще хока

.
Бойко Борисов Източник: Неделчо Хазърбасанов
Върху ГЕРБ пада огромна отговорност, затова и Борисов се навежда напред, приятно флиртувайки с тази тежест, обяви социалният антрополог Х. Александров. Т. Буруджиева прогнозира стабилно управление поне година, а Е. Дайнов отчете, че такава ще е двупартийната коалиция между ГЕРБ и сините.
 

Резултатите на ГЕРБ от изборите се доближават до мнозинство, което това предполага стабилно бъдещо управление поне през следващата една година, заяви по БНТ социологът Татяна Буруджиева. Според нея предишната коалиционна формула няма да се повтори. Буруджиева изрази мнение, че дори РСЗ да не участват в преговорите, не може да си представи, че Синята коалиция ще изпусне възможността за дясноцентриско управление. За загубата на БСП една от основните причини била зловещо сбърканата предизборна кампания, дала възможност да се прелеят гласове към други партии.

По-добре е да има стабилно двупартийно правителство на ГЕРБ и Синята коалиция, което ще отговаря на желанието на хората, заяви политологът Евгений Дайнов. Ако РЗС е в парламента, на Борисов би му било по-лесно да преговаря, но направи ли тройна коалиция, ще има трудности при управлението. Според него Ахмед Доган не ограничил щетите от своята изцепка с порциите за финансиране, защото бил тръгнал да подрежда четворна коалиция с ЛИДЕР, БСП и НДСВ. Сега било важно Бойко Борисов да приобщи българските мюсюлмани към други партии, още повече, че никой политик досега не е правил такова усилие, добави Дайнов.



Имаме нов фаворит, но той няма характеристиките на тотален спасител, обяви социалният антрополог Харалан Александров по БТВ. Политическото не е мъртво за разлика от икономическото, добави той. Сега има загадка, вълнение, но и притеснение, заключи Александров. Бойко Борисов е природно симпатичен, на моменти дразни, на моменти очарова и има безспорно разпознаваемо присъствие. Поради ужаса, че статуквото може да продължи, хората подкрепиха ГЕРБ.

Ахмед Доган има изумителен талант да демонстрира плътна власт, той държи всички капии, добави социалният антрополог. Симеон Сакскобургготски имал навика да прелита царствено и да докосва хората отвисоко. При Борисов ще има управление от типа - добрия чорбаджия, който кани хората на трапезата, но и ги и хока, кара им се, установи Александров. Сега върху ГЕРБ пада огромна отговорност, затова и Борисов се навежда напред, приятно флиртувайки с тази тежест, заключи социалният антрополог.
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5120 |06.07.2009 Б. Борисов: Не очаквах да бием толкова . 7| 4928 |05.07.2009 Бойко Борисов: „Ставам премиер!” . 12| 4891 |04.07.2009 Борисов: БСП не са страшни, да се плашим от Господ . 41| 7600 |03.07.2009 Б. Борисов: След изборите, шефовете на служби с папките при мен!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads