Реклама / Ads
31| 5308 |07.06.2013 НОВИНИ

Борисов ще съди Сидеров за клевета

.
Източник: Булфото
Днес завеждам много дела. Чакам г-н Марковски, да го упълномощя за всички тези клевети и набеждавания, които Волен Сидеров прави. Ще съдя Волен Сидеров.
 

Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов. „Аз съм бил веднъж в Ливан, в официална делегация на държавно посещение, веднъж в Катар на държавно посещение, с всичките журналисти, бизнес делегации и тези самолети не са ходили там. Това са такива измишльотини, клевети и набеждавания, че нека да ги докажем в съда”, добави Борисов.

97 депутати ще изпратят до президента искане за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), отговори на въпрос Борисов дали ще искат президентът да наложи вето върху Закона за службите. Той каза, че ГЕРБ ще иска вето върху закона.

„Поведението на ГЕРБ ще е такова, каквото е всеки ден. Ние сме изпратени от хората тук, ще участваме в комисии, работим, срещаме се с хора. И без това в залата нищо не правят. Казахме много ясно - защо няма да присъстваме в зала - защото там тройната коалиция не се съобразява с нашия глас. Самите те казаха, че могат без нас, без първата политическа сила - нека да го правят. ГЕРБ са дисциплинирана партия, всички са на работа и изпълняват своите задължения", добави Бойко Борисов.

„Тройната коалиция си гласува и с нас, и без нас. Те си направиха вчера правилник, включително с 4 гласа в комисията могат да взимат решение. Ние ще участваме в комисиите, защото там се правят законите, там се взимат решенията и ще знаем какво са планирали, за да можем от трибунката да информираме гражданите", заяви Борисов.

"Националната сигурност е застрашена. Виждате какви хора се опитват да използват службите за политически сили, разбиват цели структури, роднински назначения. Ще видите, че и калинки ще се явят там. Такава поголовна чистка точно на хора, които са работили не само за националната сигурност, за доказване на финансовите престъпления. Вчера госпожата на АДФИ каза много ясно - днес дори има парламентарен контрол, защо не питате за ЕРП-тата, защо не питате за „Белене", за всички тези далавери", попита Борисов.

„Вижте, че Вигенин за два дни два пъти се обърка човекът и то се обърка тежко, само се оправдава, защото те са некомпетентни хора - и за „Хизбулла", и за всичко останало. В момента искат да създадат един тип „Гестапо" и да почнат да нападат кметове на ГЕРБ и всички останали", каза още той.

„Ние винаги сме казвали, че политическата отговорност трябва да се носи от всяка една политическа партия. Аз се радвам, че и в цялата предизборна кампания, след изборите и на всички провокативни въпроси, които сте ми задавали - ще направите ли коалиция с БСП, с ДПС, ние винаги сме казвали - не. Ние се радваме, че от тези партии сме в изолация", добави Бойко Борисов. Той каза, че депутатите от ГЕРБ няма да влизат в зала.

Много ми е интересно да знаем как бяха купени самолетите "Еърбъс", как бяха купени хеликоптерите, каза председателят на ПГ на ГЕРБ. „Защо „Атака" не го предложи да се вкара в комисията", попита Борисов.

„Много ми е интересно, как 10 дни и повече, нито веднъж не казахте нещо за ДПС, БСП. С удоволствие бих искал да чуя, и понеже вече знам, че са унищожили всичко като документи за полетите на Тройната коалиция. Защо „Атака" не поиска да се разшири проверката и за Тройната коалиция", добави той.

На въпрос защо тогава не е подал сигнал за нарушенията в прокуратурата, Бойко Борисов каза: „Защото аз тогава строях магистрали, мостове, кръгови движения, естакади. Ние спасявахме държавата, и я градяхме. Ако съм знаел, че ще правят такива неща, да съм го направил и аз. Считал съм, че това ми е под достойнството – как един президент, премиер или председател на събрание ще лети. Това са такива измишльотини. Ще изнасяш пари с торби някъде, там като отидеш - на кой ще ги дадеш, къде ще ги внесеш? Това са набеждавания и клевети, като се повторят от медиите на ДПС, които са съвместни с „Атака”.

Той каза, че съществуват всички документи за полетите по времето на ГЕРБ. „За „Бистришките тигри" това се говори вече 2 години. Платен полет, така че няма нищо ново да излезе там", посочи Бойко Борисов.

„Ние затова искахме да управляваме, защото държавата си беше в прекрасно състояние”, каза още той, в коментар на думите на премиера Пламен Орешарски, че ситуацията в държавата никога не е била по-зле.
В коментар за случващото се в Турция, Борисов каза: „Когато хората имат различно мнение, подаваш оставката, отиваш на избори и хората пак те избират като първа политическа сила".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 183| 6617 |06.06.2013 Борисов: Заради "Белене" уволниха директорката на АДФИ . 218| 6297 |06.06.2013 Борисов: Работете си трите партии, пилците се броят наесен . 27| 6994 |05.06.2013 Kомисия ще проверява полетите на Борисов . 18| 5978 |05.06.2013 Валери Симеонов: Част от гласувалите за Сидеров действително са неграмотни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads