Реклама / Ads
89| 5904 |24.09.2012 НОВИНИ

Борисов: Ще вдигнем заплатите на полицаите, но не сега

.
Министър-председателят Бойко Борисов преряза лентата и откри 68-то издание на Международен технически панаир в Пловдив. В словото си той подчерта увеличения инвеститорски интерес към страната ни.
 

В приветствието си към изложители и посетители, премиерът Бойко Борисов каза, че е факт, че в най-тежката криза в света над 1200 фирми участват в този панаир, като тази година изложителите са със 127 повече от миналата година.

Две са причините за по-силния интерес - първата, че Пловдивският панаир се управлява добре и предизвиква интерес у изложителите, а втората, че България се ползва с уважение в света със стриктната си фискална дисциплина, заяви премиерът.

В словото си той каза още, че са три държавите в света, които спазват критериите на тази дисциплина и именно – България, Дания и Белгия.
„България, макар и малка, е с най-ниски данъци в ЕС и е от малкото държави, които не се изкушават да ги вдигнат. Инвеститорите все повече идват в България, защото виждат, че се подобрява инфраструктурата, защото са ниски данъците и заради финансовата политика. В момента много държави, които по-рано бяха за пример, са банкрутирали", каза Борисов и пожела повече сключени договори по време на изложението, особено в сферата на енергийната ефективност.

120 гълъба излетяха в небето след приветствието на премиера като символ за бъдещето на Пловдивския панаир и по случай 120-годишнината от първото изложение.

При първа възможност, ще бъдат увеличени заплатите на полицаите, но не сега, коментира темата за стачкуващите служители на МВР премиерът.
На въпрос дали ще отстъпи държавата пред исканията на униформените, Борисов отговори, че няма какво да се отстъпва, тъй като държавата е над всички.

Той отново изтъкна намеренията на правителството - да бъдат вдигнати пенсиите, заплатите на училите и на лекарите и посочи, че държавата мисли за материалното осигуряване на полицаи, като подобрява условията им за работа.

Правителството се надява при първа възможност да вдигне заплатите и в други сфери. Ако сега обаче си позволи това, то тя ще банкрутира, каза Борисов.

Той призова българските полицаи, които сега стачкуват, да видят какво реално става в Гърция, Испания и други държави и тогава именно те ще могат да преценят колко балансирана и правилна е политиката на правителството.

„С цялата си обич и уважение към полицаите им казвам, че при първа възможност ще се направи това, но в никакъв случай сега няма да застрашим финансовата политика на държавата”, каза Борисов.

По думите му, ако сега си позволят вдигане на заплати във всички сфери, след една-две години всичко това ще се катурне и няма да има нито пенсии, нито заплати. Всеки един лев, който сега се съхрани от по-добрите приходи в хазната, следващата година ще бъде даден за държавата, каза премиерът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5468 |24.09.2012 Полицаите ще се съгласят и на 11% увеличение на заплатите . 6| 5161 |23.09.2012 Полицаите на протест, искат 25% повишение на заплатите . 92| 6484 |23.09.2012 Б. Борисов: Държави се разпадат, ние строим . 14| 5273 |23.09.2012 От МВР: Искаме 25% увеличение на заплатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads