Реклама / Ads
95| 11510 |23.02.2011 НОВИНИ

Борисов би шута на Емил Коцев заради евтин пиар

.
Бойко Борисов
Директорът на "Техноекспортстрой" Емил Коцев прати за зелен хайвер правителствения "Еърбъс", с което вбеси премиера. Борисов изгони Коцев, който евакуира само една българка – Ирина Иванова, а останалите, които прибра, са 70 сърби, хървати и македонци, един косовски гражданин, 10 китайци и двама турци.
 

Премиерът уточни, че директорът се е опитал да прави евтин пиар на гърба на държавата.

"Само искам да напомня, тъй като някои опитаха да си направят на гърба на Външно министерство евтин пиар, че парите за втория самолет са 100% от 100% държавна фирма, която аз и министър Плевнелиев сме разпоредили да извозим другите българи. За което съм направил и кадрови промени в тази фирма днес. Ами просто го уволних директно.", каза Борисов.

След като правителството взе решение да започне процедура по евакуация на българските граждани от Либия, по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов държавната фирма „Техноекспортстрой“ осигури самолет със 180 места, който да замине за либийската столица. Той трябваше да пристигне в Триполи в 12.00 ч. във вторник, като още в понеделник вечерта беше получено разрешение за кацането му. В последствие обаче излитането му беше забавено с няколко часа заради неясноти около статуса на въздушното пространство на Либия.

В крайна сметка в 16.15 ч. излетя правителственият самолет “Еърбъс” без разрешение за кацане. Около 19.00 ч. към джамахирията се отправи и осигуреният от „Техноекспортстрой“ самолет с капацитет от 180 места. Той се завърна в София към 03.40 ч. със 110 българи на борда. Правителственият самолет се прибра по-късно с една българка, 70 хървати, 2 южнокорейци и 10 граждани на Китай.

Емил Коцев, освен че е начело на държавната “Техноекспортстрой”, е и един от изпълнителните директори на „Магистрала Тракия“ – португалско-българския консорциум. Той е бивш служител на Първо главно управление на ДС. Син е на един от ексначалниците на същото управление генерал Васил Коцев, ръководил най-продължително разузнаването – цели 13 години до 1986 г., когато загива в странна автомобилна катастрофа.

По-малкият брат на Емил Коцев – Бойко Коцев, който е дипломат от кариерата, през 2001 г. стана зам.-министър на вътрешните работи в правителството на Сакскобургготски. Той запази поста си и в кабинета на Станишев. През август 2007 г. беше назначен за постоянен представител на България в ЕС, каквато длъжност заема и досега.

По време на пресконференция премиерът се похвали, че двата самолета, изпратени за българите в Либия, вече са пристигнали. Той допълни, че страната ни има готовност да изпрати допълнителен транспорт за съгражданите ни в Либия, ако е необходимо.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5922 |23.02.2011 Берлускони - най-скъпият гост на Борисов . 6| 5666 |22.02.2011 Борисов изпрати правителствения „Еърбъс" в Бенгази . 12| 4965 |22.02.2011 Борисов: Върнахме се на пътя на добрите перспективи . 14| 4828 |22.02.2011 Оставка - най-полезният ход за Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads