Реклама / Ads
103| 8038 |25.02.2014 НОВИНИ

Борисов: Скандално е отменянето на закон за публично-частното партньорство

.
Бойко Борисов Източник: Булфото
Скандално е, след 9 месеца "министерстване" първият законопроект, който министърът на регионалното развитие предвижда да внесе, да е Закон за отмяна на закона за публично-частното партньорство.
 

Срещу това се възпротиви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Фейсбук. Сред мотивите се предвижда публичният партньор да определя частния партньор. Или казано по друг начин - правителството не иска да има състезателна процедура за избор на партньори от частния сектор, а те да бъдат посочвани по лична преценка и по нечие "указание", подчертава Борисов.

Отпадането на критерия "икономически най-изгодна оферта" означава, че цената и другите критерии ще се определят на "тъмно". Според Борисов законът отговаря на европейските изисквания, но пречи на приоритетите на управляващите да сключат неизгодни за държавата и данъкоплатците договори, но изключително изгодни за тях самите.

"Явно някой "важен" проект не може да мине и сега цял закон ще отменят". Абсолютно несъстоятелен е и аргументът, че понеже досега нямало сключени договори за публично-частното партньорство по този закон, значи не работи и трябва да бъде отменен - но да не забравяме, че той е в сила едва от началото на 2013 г., година в която имаше извънредна политическа обстановка и се смениха три правителства, пояснява Борисов.

Според лидера на ГЕРБ законът за публично-частното партньорство има много несъвършенства и слабости. Има проблеми при неговото прилагане на практика, но това не означава, че трябва да бъде изцяло отменен. Достатъчно е, да се направят необходимите промени и да бъде усъвършенстван, включително и чрез под-законови нормативни актове.

Да се действа на принципа "няма човек - няма проблем" или "няма закон - няма проблем" е повече от абсурдно и скандално!, пише в социалната мрежа Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 104| 7690 |24.02.2014 Б. Борисов: Неестествена коалиция ни открадна властта . 67| 6080 |22.02.2014 Борисов: Никой не може да ме убеди, че Цветанов е виновен . 64| 5255 |21.02.2014 Ранобудният Борисов: БСП са поспаланковци, затова няма кворум . 109| 7600 |15.02.2014 Борисов: Трите партии няма да сдадат властта, докато не източат всички пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads