Реклама / Ads
14| 4674 |09.06.2016 НОВИНИ

Борисов за Слънчев бряг: Махленска свада с бивш затворник

.
Бойко Борисов
Една махленска свада на кандидат-зет с бивш затворник за парко-място - пореден инцидент. Намирам по-късните действия на МВР за грешка. Сутринта извиках вътрешни министър Румяна Бъчварова и тя отиде в Бургас. Дори отложи пътуването си на европейския съвет на вътрешните министри, ще прати заместник.
 
Това обяви премиерът Бойко Борисов във връзка със снощната престрелка в Слънчев бряг, при която бе тежко ранен Димитър Желязков - Митьо Очите, като един от гардовете му бе убит, а други двама са ранени.
 
"Единственият въпрос, който имам за случая, е защо не бяха арестувани тези, които дойдоха пред болницата – на свиждане ли, на какво ли не ги знам", попита Борисов и допълни, че всички останали действия на МВР били правилни.
 
Той ги похвали за това, че са задържали убиецът, което според него било голяма рядкост. Борисов обясни, че записите от камерите на дискотеката, пред която е станала престрелката, са били изтрити. Все пак униформените са се добрали до кадрите от камерите на съседните търговски обекти.
 
По думите на премиера на 3 юни е завършила проверката на въпросната таксиметрова компания, която е собственост на дъщерята на Митьо Очите.
 
"Мисля, че в затвора трябваше да променим хората, но той не ги променя", каза Борисов по адрес на простреляния и допълни, че не случайно преди седмица са задържани 13-15 души при акцията на НСБОП в Бургас.
 
"Мога да им обещая сега, че съм изпратил и данъчните наред с всички полицаи и няма да има луксозен автомобил без данъчна проверка през целия сезон. Който влезе в Слънчев бряг, от сега ги предупреждавам, ще се проверява: произход на средства, фирми, на кого се води, как е купен автомобилът,  как е докаран", обяви министър-председателят.
 
Той сподели, че са му коствали сериозни усилия да върне руските туристи и да докара румънски по Черноморието и не може "някакви махленски биячи да си решават въпроса с брадви".
 
"Толкова полиция командироваме в Слънчев бряг, че се надявам да спасим курорта от тези хора", допълни той.
 
По думите на премиера той е изпратил вътрешния министър Румяна Бъчварова на мястото за да пита полицаите защо не са задържали участниците в свадата и изрази надежда, че днес ще ги задържат.
 
"Иначе полицаите действаха много бързо. От това, което аз знам, са дошли 5-6 коли от заведения - знаете как като тръгнат да се бият се събира махалата. От там като са отишли в болнциата защо там не са били задържани. Това е въпрос, на който трябва да ми отговорят", убеден е Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 9104 |09.06.2016 Групировките в Слънчев бряг се хванали за гушата и заради стоянките на таксита . 19| 5931 |09.06.2016 МВР началници на купон на Златев докато бандити се избиват в Слънчев бряг . 5| 4355 |09.06.2016 Борисов обсъжда газовата инфраструктура в Европа . 19| 5227 |09.06.2016 Георги Костов: Битов е поводът за куршумите в Слънчев бряг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads