Реклама / Ads
41| 7575 |03.07.2009 НОВИНИ

Б. Борисов: След изборите, шефовете на служби с папките при мен!

.
Бойко Борисов призова партиите да бъдат по-скромни и да не му поставят условия, както не го е правил и той. От Нова година досега правителство няма, но пък си раздават постове и до днес, каза още генералът.
 

Основният въпрос за изборите стои с броя на секциите в Р Турция
, каза Орлин Иванов, представител на ГЕРБ в ЦИК. Около 60 секции там или са незаконни (ако са открити на база 100 заявки), или са открити по заявка на Външно министерство.

БСП да спрат да се крият, че нямат нищо общо с ДПС, защото всичко това е станало по заявка на Ивайло Калфин, обяви категорично Б. Борисов. Всичките тези 60 незаконни секции ще дадат по 1000‒1500 гласа, изчисли той.
Ще си поема кръста, ако избирателят реши, каза Б. Борисов.

Всичко зависи от резултата на 5 юли и тогава ще вземем най‒доброто решение за нас и за страната. Премиерският пост не ми е самоцел. Страната отдавна е без правителство. Приказките на Станишев, че министрите са си намалили заплатите с 15%, са връх на популизма, а тези министри от месец не са ходили на работа. Към вчерашна дата към 150 милиона е пасивът по моя информация, каза лидерът на ГЕРБ. До края на годината имаме пари да кретаме. Станишев увеличи пенсиите, но тях ние ще ги плащаме. То е като в ресторант да си поръчаш, но друг да плати, изясни Борисов.

Още в първите дни след изборите шефовете на службите ще бъдат извикани при мен. Те трябва да покажат папките с разработките по купуването на гласове. Цялата страна знае че се търгуват гласове, значи трябва да има хиляди доказателства за това. Има достатъчно техника в службите. Ще искам да видя и оперативното стопанство: какви разработки текат по линия на корупцията във висшите етажи на властта. Не може да ни спират милиарди по европрограми, а да няма виновни. Ако се убедя, че се работи активно, тези хора ще бъдат оставени на постовете. Иначе... Това заяви още Борисов.

От Нова година досега правителство няма, категоричен беше генералът. Това, което те сега правят, е да си преразпределят позиции в държавата, да си раздават постове, вкл. и в настоящия момент, каза още той.

Искаме да управляваме сами, за да си носим отговорност, но и да не ни извиват ръцете и да ни поставят условия. Знам отсега, че малките партии ще ми искат министри срещу подкрепата на своите депутати, но отговорът ще е Не!
Що не направите експертен кабинет от журналисти, попита Борисов, репликирайки Бареков, който зададе въпрос за евентуален експертен кабинет. Ако една партия излъчи експерти, тя трябва да отговаря за тях.

Досега не съм поставял никакви условия на нито една партия. Нека и останалите бъдат малко по‒скромни, призова лидерът на ГЕРБ. Изчакайте да ви поканя, да седнем на масата на преговорите, продължи той. На всяка цена няма да има правителство, категоричен беше Б. Борисов. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5064 |15.06.2009 КНСБ скача преди изборите, за да ги чуят . 19| 4860 |10.06.2009 Галев регистриран за изборите, прокуратурата му повдигна обвинение за въоръжена банда . 8| 6362 |08.06.2009 Бойко Борисов: Благодаря на Господ и избирателите . 10| 5095 |04.06.2009 Б. Борисов: Станишев ми е много малък, за да му играя по свирката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads