Реклама / Ads
89| 8464 |29.07.2011 НОВИНИ

Б. Борисов: Не сме любовници със Златев!

.
Б. Борисов
Казах "да" за Лукойл, но това е тест и за министрите ми; Станишев години наред не го правеше, но много от кадрите му се хранеха от това, нека попита някои от своите депутати, които са хващани с пари по границата, каза премиерът и добави, че войни не води, а отстоява интереси.
 

Веднъж завинаги ще се прекрати контрабандата на гориво
, обяви по БТВ премиерът Б. Борисов. Станишев години наред не го правеше, но много от кадрите му се хранеха от това, нека попита някои от своите депутати, които са хващани с пари по границата. За поставянето на фискалните устройства от "Лукойл" имаха една година, не го направиха, не ни обясниха.

За бензиностанциите няма проблем
, има над 400 вносители; проблемът идва от разтоварването на танкерите, които чакат, каза премиерът и призова българските граждани да подкрепят кабинета в усилията му да спазва и прилага закона. Ако искат да обжалват в съда, да докажат, че са прави, но това са норми, които трябва да се спазват.

За Русия най-важният проект беше Южен поток; той е изгоден и за България - подписахме го; Бургас-Александруполис не е изгоден, зачеркнахме го; по АЕЦ "Белене" са важни цената и сигурността. Сега преговаряме по цена на кола, за която предишните са платили ауспуха и гумите, напомни Борисов думите на Тр. Трайков. На руснаците било казано - Вие сте ни дали в Париж, ние пък ще ви дадем в Женева; т.е. не те са ни дали на съд, а сме се дали взаимно, защото си дължим пари.

Няма война между нас и рафинерията; няма война между нас и руската компания за ядрени реактори, има отстояване на интереси, подчерта Борисов.

За всички пазарът е либерализиран; това е и един тест към моите министри, сега ще проверим дали горивото навън е по-евтино и може да се доставя, каза премиерът. Когато държавата отнема лиценза на най-голямата си и единствена рафинерия, трябва да има много ясен график. Всеки министър трябва да е приготвил и парите в сметките си, за да защити икономиката си в криза. От мен се искаше да подкрепя г-н Танов в неговото решение, в пет срещи ми е обяснявал защо и как и аз съм казал "да", обясни премиерът. Когато се тръгва на такава радикална мярка, всеки трябва да знае какво означава това, предупреди отново той.

Говорите за Златев, все едно сме любовници с него
. Познавам се с него както с всеки шеф, уточни Борисов. Играя тенис и футбол, но без служебни теми. С г-н Златев приятелството ни е едно, държавата и рафинерията са нещо различно. Станишев за сметка на това никога не е можел да прави разлика, затова говори за циркове и театри, каза премиерът.

Срещата вчера се отмени, защото не е бил готов графикът, от такива срещи има смисъл, ако нещо се договори там, обясни Борисов провала на вчерашната среща. Всичко това сме го знаели година и половина назад. Този български манталитет да чакаме последния момент не искам повече да продължава, вдигна глас Борисов. На какъв език повече да го кажа. Те са чакали умишлено последния момент, защото 22 години тези уреди не са монтирани. Ако е нещо хубаво, щяха да си ги монтират, нали, попита Борисов. Най-добрият начин да не подозираш някого, е да контролираш целия процес от вноса до колонката, каза той.

Вчера доста време отделих на много земеделци, дайте ми още един ден, за да намерим с ресорния министър работеща формула по тази тема по повод протеста на зеленчукопроизводителите, каза Борисов.

Голяма част от дипломатите ни вече могат да излязат в пенсия, да пишат мемоари, да минат на друга работа, достатъчно са дали на дипломацията. Сега вече трябва да дойде ново поколение дипломати, коментира Борисов президентското вето върху закона за дипломатите.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 106| 6520 |28.07.2011 Борисов: Златев ми е бил приятел, но като премиер приятели нямам . 109| 9298 |28.07.2011 Б. Борисов: Среща с "Лукойл"? НЕ! . 57| 5387 |27.07.2011 Б. Борисов: Всички са равни пред закона . 98| 5344 |26.07.2011 Кабинетът оцеля в поредния вот. Борисов: Доган е срещу мен!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads