Реклама / Ads
50| 5852 |28.10.2020 НОВИНИ

Борисов: Спазвайте карантината, ние не сме богопомазани като Радев /видео/

.
,Призовавам всички българи да се пазят и следват разпоредбите на здравните власти. Коронавирусът е тежко заболяване. Всички министри и екипите им, аз и моят екип също, които сме под карантина, стриктно я спазваме. Законите са еднакви за всички, но явно с някои изключения - президентът Радев.
 

Само на него здравните служби му дадоха няколко часа карантина. Аз не наруших карантината си и промених всички планирани публични прояви. Хората не могат да бъдат делени спрямо поста, който заемат. Това е върховенството на закона'', коментира премиерът Бойко Борисов във фейсбук.

 

Той изтъкна, че всички негови министри си спазват карантината, защото не са "богопомазани като президента Радев".

 

"Да му дават един ден карантина, сякаш е извънземен, затова се разделихме с шефа на РЗИ. Очаквам, след като ВВС пламна, сега и сухопътните войски да бъдат приземени с тези глупости, които правят. Това е разликата между Европа и България. Законът е само за тези, които не харесваш. Затова в Брюксел говорят за борба с корупцията по високите етажи. С тези, които се имат за недосегаеми, че могат да правят всичко. На всеки човек нарушил карнатината му се прави досъдебно производство", каза Борисов.


Ние не правим предизборен бюджет. Това е следизборен бюджет, за да може да има хора, които да продължат да работят и да живеят в България. Само допреди месеци ни обвиняваха, че не даваме пари на хората. Сега изработихме програми, намерихме средства през европейските програми, през компенсаторни механизми и по всички възможни начини, включително и с данъчни отстъпки. Във всички системи добавихме повече пари, за да може да преодолеем тази ужасяваща пандемия и ни обвиняват, че правим предизборен бюджет. С какви очи тази партия, заради която платихме милиарди за АЕЦ „Белене“, фалита на КТБ, за компенсациите на ТЕЦ-овете, сега ни обвинява, пита заядливо премиерът

 

„Това е разликата между Европа и България – законът е само за тези, които не харесваш. А иначе законът можеш да си го погазваш от високата позиция. И затова в Брюксел говорят за корупция по високите етажи, с тези, които се имат за недосегаеми“, продължава монолога си Борисов. След това се оказва обаче, че той не говори сам пред камерата, е във връзка с вътрешния министър Христо Терзийски, както и с министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

 

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 4409 |27.10.2020 Борисов от домашната карантина: Спазвайте мерките и се пазете! . 94| 6688 |25.10.2020 Борисов: От днес съм положителен с COVID-19 . 8| 5343 |21.10.2020 Радослав Бимбалов към Борисов: Потта ти е достатъчно смъртоносна за всичко живо . 9| 4629 |21.10.2020 Борисов: ДАНС и ДАР да проверят кои са “доброжелателите” на Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads