Реклама / Ads
78| 5801 |21.01.2013 НОВИНИ

Борисов: Станишев и компания извършват гигантска манипулация

.
Бойко Борисов
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще представи пред депутатите в парламента договора с германската компания РВЕ и причините, поради които тя е излязала от проекта АЕЦ "Белене", заяви премиерът Бойко Борисов по повод на договора за конфиденциалност с РВЕ за проекта за АЕЦ „Белене”.
 

Действително съм учуден докъде може да стигне една наглост. Как може на бялото да се каже черно? Как може така откровено да се лъже, и в същото време да се разчита, че този договор за конфиденциалност, който имаме подписан навремето, един ден няма да излезе наяве. Министър Делян Добрев сега го намира в кашоните. Дори да понесем някаква отговорност, особено когато се готви референдум, когато близо 14 милиона лева държавата ще похарчи за нещо, което БСП категорично – Станишев, Димитров и компания са знаели, а в момента лъжат, съм казал на министъра да отиде утре в парламента, за да се прочете всичко това. То е следното – първо, Станишев лъже хората, че ние сме изгонили РВЕ. По безспорен начин в докладите на РВЕ е описано защо си тръгват още 2008 г., каза още Борисов. 

Те категорично казват това в тези доклади, след това НЕК, получавайки ги, пише до Петър Димитров, където казват ясно и точно, че РВЕ не приема условията по подписаното допълнение номер 5. Големият немски акционер, за който те говорят, не приема да се подпише споразумение номер 5 и други съществени за тях условия като конкретизиране на детайли по ОВОС, организация на проекта и най-вече необходимите за осигуряване от българска страна обезпечения, заяви премиерът. 

РВЕ декларира, че при учредяването на смесеното дружество, ще покрият акционерния си капитал в размер до 10 милиона евро, като на този етап не предвиждат да инвестират допълнителни средства до физическо приключване, до края не са предвидени други средства в РВЕ. С тези 10 милиона евро, и с еквивалентната вноска на НЕК, ще се покриват различни плащания за нуждите на проекта, но не и плащания към „Атомстройекспорт” по бъдещи строителни дейности през 2009 г. Тези хора говорят гигантска лъжа. В момента Станишев, Петър Димитров и компания извършват гигантска манипулация и лъжа към всички нас, обясни Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 102| 5397 |20.01.2013 Покрай Доган да не бъдат затъмнени други скандали, призова Станишев . 93| 5869 |20.01.2013 Бойко Борисов: ДПС да бъдат по-сдържани в коментарите си! . 13| 5267 |20.01.2013 Сергей Станишев: България избегна много голям срам . 20| 5273 |18.01.2013 Борисов: Енергийната ефективност е алтернативата на нова АЕЦ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads