Реклама / Ads
43| 5183 |25.03.2011 НОВИНИ

Борисов: Стефан постъпи мъжки, ние показахме европейско поведение

.
Бойко Борисов
Подчинените на Цветан Цветанов, Калин Георгиев и Тодор Тодоров, както и местните структури в Сливен свършиха изключително добра работа и им благодаря. Това каза от Брюксел премиерът Бойко Борисов в специално включване в сутришния блок на Тв 7.
 

Обществото е много склонно да се люшка от единия край на махалото до другия, реагира премиерът на това, дали не е трябвало да бъдат взети строги мерки, коментира още премиерът.

“Искам да благодаря на приятелите на барикадиралия се Стефан Петров и на Миро, които часове наред с много сърце, чувство и желание изиграха изключителна роля”, каза още Борисов.

На въпрос защо баретите не са влезли в сградата на “Инвестбанк” в Сливен и не са обезвредили Стефан, премиерът коментира, че такива действия се предприемат само в случай, че похитителят не постъпи съгласно обещанията, които е дал на преговарящите. “Ние му гарантирахме, че му даваме време да седи вътре, колкото си иска и да вземе правилното за себе си решение. Участвал съм и в други такива случаи, но този беше различен – Стефан постъпи мъжки като не остави при себе си нито една жена като гаранция. Той ни даде обещанието си”.

"След като няма задържан цивилен гражданин и шанс да бъде открадната валута – ние сме длъжни да запазим здравето дори и на най-големия престъпник, само Господ има правото да му го отнема. Проявихме европейско поведение спрямо него и МВР действа най-адекватно в случая", рече Борисов.

По отношение на изказаните мнения, че има много занижен контрол при издаването на психотестове в охранителната дейност, премиерът каза, че не би искал да коментира мнението на хора, които използват случая със заложниците да обясняват какво ли не.

Много обири са извършени от хора, които в нормална ситуация дават нормални психотестове. В случая явно гледат много филми, смята Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4947 |25.03.2011 Преговарящият: Стефан живеел с усещането, че е втора ръка . 31| 5967 |25.03.2011 В 7,10 Стефан се предаде; молел само да не го убиват . 24| 5830 |24.03.2011 Б. Борисов: Похитителят да се предаде, един шамар няма да му ударят . 64| 21745 |24.03.2011 К. Георгиев: Стефан остава в трезора, заплашва със самоубийство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads