Реклама / Ads
28| 5971 |26.11.2013 НОВИНИ

Борисов: Стойнев наруши редица правила

.
Бойко Борисов Източник: Булфото
Драгомир Стойнев наруши редица европейски и български правила, въвличайки държавата в ангажимент без конкурс и без съгласуване с Европейската комисия. Изграждането на VII блок на АЕЦ „Козлодуй" без конкурс противоречи на решението на Народното събрание за провеждането на такъв.
 

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира договора с "Уестингахаус" за изграданена 7-ми блок в АЕЦ "Козлодуй".

Изграждането на нова ядрена мощност без яснота за цената на проекта и за цената на електроенергията от него на практика повтаря историята с АЕЦ Белене. Така предложен седми блок в Козлодуй ще бъде равносилен на американска АЕЦ Белене. Както всяка една инициатива на управляващите, и след тази остават повече въпроси, отколкото отговори.

С изказванията си от последните дни, министър Стойнев нанесе изключителен удар по държавната защита пред арбитража за Белене. Дали от некомпетентност или с умисъл, тепърва ще стане ясно, но и двете можем да ги окачествим като държавно предателство, което ще струва скъпо на България. Странно е, че така нареченият премиер Орешарски не порица безумията, които върши неговият министър.

 България не е на уведомителен, а на разрешителен режим от Европейската комисия и ние ще запознаем еврокомисаря Йотингер с намеренията на българското правителство да взема решения на тъмно и без конкурс, в разрез с европейските правила, разкритикува енергийния министър във Фейсбук Борисов.

Той напомни, че през 2001 г. по подобен начин без конкурс се подписаха споразумения за „Марица Изток" 1 и „Марица Изток" 3, които заработиха 10 години по-късно на цена на тока три пъти по-висока от тази, произвеждана от АЕЦ „Козлодуй".

И заради това подаването на оставката на това правителство не е самоцел, а спасение за държавата от пагубните им действия за десетилетия напред. Видно е, че и по тази тема сме на едно мнение с колегите от Реформаторския блок, завършва статуса си в социалната мрежа Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 5821 |25.11.2013 Борисов: Властта репресира граждани и фирми . 59| 5339 |22.11.2013 Стойнев: България и САЩ тръгват по нов път . 21| 5465 |19.11.2013 Борисов: При тройните коалиции, еврофондовете спират . 51| 5725 |16.11.2013 Борисов: ДПС и БСП са вече една партия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads