Реклама / Ads
3| 5276 |28.01.2010 НОВИНИ

Борисов: Страх ме е от инжекции и рязане

.
Бойко Борисов предпочита безкръвни операции
„Всеки, който го е страх като мен от инжекции, от рязане, от кръв ще може да се подложи на безкръвна операция”, каза Бойко Борисов по повод откриването на нова ангиографска лаборатория в болничното заведение.
 

Премиерът в компанията на здравния министър Божидар Нанев посети Националната кардиологична болница в София, където двамата откриха нова ангиографска лаборатория с нова апаратура, на стойност 1,1 милиона лева. С новата апаратура ще се извършват процедури за лечение на заболявания на коронарните съдове и вродени сърдечни дефекти. Капацитетът на втората ангиографска лаборатория е 30- 35 души на ден.

С новата апаратура ще се прави разрез в размер на 1,5 милиметра, вместо старите операции, при които "като ярета ги режеха по средата", обясни премиерът. След операция с тази апаратура остава един милиметър белег. „Всеки, който го е страх като мен от инжекции, от рязане, от кръв ще може да се подложи на такава безкръвна операция”, каза още Борисов.

„Когато слагате етикети, че ние закриваме, унищожаваме, обричаме хората на гибел - това не само, че не е вярно, но е и точно обратното. Всеки път, когато откриваме нови отделения ние ги откриваме с най-съвременната в света апаратура. Правим същото лечение като в Европа или Америка”, каза още Борисов.

Здравният министър подчерта за пореден път, че един от основните приоритети на правителството е да успее да предлага на гражданите съвременна медицинска техника, съвременно лечение и диагностика. Това води до спасяване на човешки живот, правилна диагностика и превенция на здравето, повишава се и работоспособността на гражданите.

По повод намеренията на тютюнопроизводителите да стачкуват Борисов заяви: „Фонд „Тютюн“ ще го сменя целия”.

Смяната на ръководството на фонда ще се случи, след като приключи проверката на МВР в него, което се очаква да стане до седмица. Предвидено е асоциацията на тютюнопроизводителите да излъчи трима свои представители в новия борд на директорите на Фонд „Тютюн”.

„Ако искат да стачкуват, лев повече няма да им дам от това, за което сме си стиснали ръцете преди месец”, заяви още премиерът. Борисов е убеден, че тютюнопроизводителите са били подстрекавани за да възобновят стачните действия. Той допълни, че по време на снощния си разговор с представители на тютюнопроизводителите земеделският министър Мирослав Найденов е обяснил на земеделските производители, че могат да получат допълнителни средства по две програми, финансирани от ЕС.

„Поел съм ангажимент всичко това, което съм обещал го правим”, заяви Борисов. По време на разговора си производители Борисов ги е попитал защо досега не са били по-активни и защо не са искали да получават по 750 млн. евро годишно, като гръцките си колеги и защо не е била издействана такава дотация, по време на предишното управление.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4999 |28.01.2010 Страхът от държавата е по-голям, отколкото от престъпниците . 6| 5162 |19.01.2010 Б. Борисов: Няма да се упражняваме на гърба на прокурорите . 12| 5271 |07.01.2010 Борисов: Атаките към ГЕРБ остават на съвестта на Станишев . 16| 7494 |06.01.2010 Бойко Борисов: Последно предупреждение за Божидар Димитров!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads