Реклама / Ads
0| 5211 |11.05.2010 НОВИНИ

Борисов: Строих детски градини, докато мълчаха за кризата

.
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че е отварял детски градини, докато предишното правителство е криело факти за кризата в страната.
 
Градината е построена на терен - емблематично място. „Знаете за аферата Драшков- брат. Сега тук щеше да има жилищна сграда и по две-три хиляди евро квадратния метър да се продават апартаменти", каза Борисов.

Припомняме, 55-годишният Петър Драшков - брат на Иван Драшков бе замесен във фалшифициране подпис на тогава кмета Бойко Борисов. Така Петър Драшков придобива общинска собственост - 14 декара парцел в столичния квартал "Стрелбище".

"И здравето е приоритет, и театрите са приоритет. Кое не е приоритетно в тая държава - и сигурността? Така че мойте уважения към всички, но когато цяла Европа се тресе от криза, режат пенсии, режат заплати, режат какво ли не, тези ВУЗ-ове трябваше да отидат да протестират в деня, в който вдигнаха с 900 млн. пенсиите в България, в деня, когато си тръгна предишното правителство. Щом са такива специалисти и експерти трябваше да излезат и да кажат: Извинете, но от къде ще дойдат тези пари в условията на криза? Сега искам да им кажа, че тази година ще е трудна, ще издържиме и в следващите години всичко ще си дойде на мястото.За това нека протестират, нека им чуят гласа хората, нека знаят за какво става въпрос. Аз мисля, че всички сме длъжни да затегнем малко колана във времето на криза. Ние в криза сме били от 2-3 години, но тогава всички сте си мълчали, а аз съм строял през това време детски градини", каза Борисов.

Той направи този коментар пред журналисти, докато откриваше новата детска градина "Слънце" в кв. "Стрелбище", построена върху терена, за който той сигнализира прокуратурата по времето, когато беше кмет, че е направен опит за продажбата му с фалшив подпис.

Борисов изтъкна, че ще продължи да изпълнява обещанията си, които е дал на хората - да открива детски градини. Той припомни, че преди да стане кмет на София над 40 детски градини са били закрити.

Като емблематични Борисов определи случая и мястото, където във вторник откри поредната детска градина. “На това теренче заради аферата Драшков-брат тук щеше да има жилищна сграда по 3000 евро на кв. м. да се продава апартамент - крупна далавера“, коментира той.

По думите му разкриването на аферата и откриването на тази детска градина е типичен пример за политиката, която той следва. Борисов посочи, че дори да възникне проблем със земята, на която е построено детското заведение, няма български съд, който би дал градината на някой друг и би оставил децата на улицата.

Той информира, че вече са заделени 2 млн. лв., с които предстои да стартира строителството на училище на същия терен. Докато вървят делата, според Борисов ще бъдат завършени и училището и детската градина.

"Тази година ще е трудна, но през следващата всичко ще си дойде на мястото", каза премиерът Бойко Борисов във вторник по повод протеста на преподавателите от Софийския университет.  "Моите уважения към всички, но когато цяла Европа се тресе от криза, режат пенсии и заплати. Тези ВУЗ-ове трябваше да протестират в деня, в който вдигаха със 900 млн. лв. пенсиите или в деня, когато си тръгна предишното правителство", каза Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 4989 |07.05.2010 Б. Борисов: За разлика от Първанов, аз не спирам акции на МВР . 38| 5380 |02.05.2010 Б. Борисов: Червените бъркат 1-и май с 1-и април . 10| 5329 |27.04.2010 Б. Борисов: Българите в Сърбия бяха откъснати; виновни са политиците досега . 5| 5279 |24.04.2010 Системата за детски градини прегря

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads