Реклама / Ads
102| 6278 |13.07.2012 НОВИНИ

Борисов: Тарикатлъкът с неплащането на здравни вноски приключва

.
Б. Борисов
Как може някой да плати застраховката на колата си, а да не може да си заплати застраховката за собственото здраве, възмущава се премиерът и иска повече да се обяснява на хората по темата.
 

Милион и сто хиляди не са си платили здравни осигуровки, а в същото време точно тези хора, като ги спрат на улицата от някоя медия, казват – държавата не ме лекува, така премиерът Бойко Борисов се обърнал към министър Десислава Атанасова във връзка с предложението продажби на коли и имот да ставатт само с платени здравни осигуровки, четем в стенограмата от заседанието на МС.

Държавата го прави на базата на тези осигуровки и вече към тях като не стига, добавяме от бюджета допълнителните пари от Здравната каса, но има солидарност в това нещо и това е в цял свят, не е само в България. Така че, моля ви се, обяснявайте го много ясно, много конкретно, много точно, за да не могат да се интерпретират думите ви. И като видите че не са разбрани или са интерпретирани неправилно, отново отивате и казвате – искаме още един път да разясним. Докато стигне до съзнанието на хората. Просто всяко едно добро намерение или проектозакон, или решение трябва да намирате време и начин да го обясните, какво целите с него.

 

...Откъде накъде сега, за да си купя кола, трябва да имам здравни осигуровки. И едва ли не, това се налага като извод един път и едва ли не този човек е недоволен. Но, в същото време, с този автомобил, когато се удари, когато претърпи катастрофа или не дай, Боже, получи по-тежка травма държавата, същата тази държава със същите тези пари на хората, които са си платили здравните осигуровки… Понякога лечението струва сто, двеста, триста и повече хиляди лева, казва още премиерът.

 

На тези хора трябва ясно и точно да им се каже, че било каквото било, тарикатлъкът приключва. И след като няма общественото съзнание да отидат да си платят здравните осигуровки, ние търсим всякакви инструменти, поне тези, защото като отива да си купува апартамент или кола, значи има пари, щом може след това да й плати застраховката на колата, а не може да си заплати застраховката за собственото здраве, няма да го убеждаваме този човек, затова с тези законови промени търсим да не ощетява другите хора. Това е, което трябва да разясните. Затова го правим, а не да се заяждаме с хората или да им създаваме проблеми, когато си правят някаква сделка, обяснява премиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 15954 |10.07.2012 Бойко Борисов: Емил Димитров е казал тъпня, да се извини! . 92| 7690 |05.07.2012 Борисов: Журналисти, които обслужват мафията, не са журналисти . 53| 5593 |03.07.2012 Борисов: Процесът по гасенето на пожара е рисков . 99| 6297 |01.07.2012 Борисов: Разпоредих на Дянков да компенсираме социално слабите за поскъпването на тока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads