Реклама / Ads
31| 5649 |18.10.2013 НОВИНИ

Борисов търси подкрепа от "Атака" за бежанците и земята

.
Ще изчакаме за вота. Вотовете са много важно нещо, това си е парламентарен инструмент. Много от моите колеги и аз съм на това мнение, че трябва много да се активизираме на тези теми - продажбата на земя на чужденции бежанците. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
 

Те са такива, че след това няма оправяне. Ще изчакаме за вота. В парламентарното време и след седмица две е същото”, заяви Борисов. „Законът за продажба на земя може да мине в Брюксел. Изисква да отидеш, да им кажеш какъв е проблемът, да познаваш премиерите, ние сме външна граница на ЕС. Същото говоря за Южен поток. Така както действат, ще объркат и Южен поток”, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Началото на проекта се отлага, защото трябва да се отиде в Брюксел, а там се влиза през парадния вход, Орешарски да убеди хората, че трябва да се направи първа копка и да строят, ако ще строят. Но виждате, че инвестициите тук са много по-малко от миналата година по това време. Безработицата мина 13 процента. Сиреч това правителство, което гръмко ни обвиняваше, че не създаваме работни места, напротив, те повишават безработицата. За основните неща буквално излъгаха – че ще повишават данъците за социалната сфера, какво става с АЕЦ „Белене” – 14 милиона похарчиха за референдум”, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи на Атака двете партии да си партнират в парламента по темите за бежанците и удължаването на мораториума за продажба на земя за чужденци.

 

Идеята му е депутатите от двете парламентарни групи да не се регистрират, докато мнозинството приеме тези въпроси да са първи в заседанието.

За да се фокусират над двете теми, ГЕРБ ще изчакат с третия вот на недоверие към кабинета.


„Много ми е интересен Волен Сидеров – те всеки ден ги предлагат тези точки, и се подиграват с тях. Това са най-злободневните теми. Нямам контакт с „Атака", но им предлагам – да не се регистрираме двете партии, докато не стане първа точка. Ако те са искрени, че искат първа точка – не се регистрираме, не работи парламентът. Преместват я като първа точка в дневния ред, регистрираме се и ги разглеждаме", коментира Борисов, цитиран от агенция „Фокус".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 98| 10939 |17.10.2013 ПЕС иска обяснение на Станишев за "Атака", комунизма и ДС . 68| 5136 |17.10.2013 Разпитват Борисов за Мишо Бирата . 14| 4910 |17.10.2013 От "Атака" гласуват по съвест за пушенето . 28| 5861 |17.10.2013 Кворум има; заседанието почна; Борисов напусна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads