Реклама / Ads
73| 7123 |12.05.2013 НОВИНИ

Б. Борисов: Тези избори минаха при тежки, непрекъснати активни мероприятия срещу нас

.
Бойко Борисов
Аз си гласувам за това, което правим от 15 години: ред, сигурност, строителство и срещу тези, които 20 години правиха безобразия в държавата, заяви днес експремиерът Бойко Борисов от Банкя, където гласува.
 

Днес това, което чувам е, че социологическите агенции дават, че сме първа политическа сила. Това не ме учудва, защото сме направили много. Хората, които са завършили в училищата на ДС и КГБ учеха как се правят компромати, как се влияе на общественото мнение. Аз бих говорил като главен секретар. Казват, че имало печатници за бюлетини и за протоколи. Едната била на общински съветник от ГЕРБ, другата - Демакс на кандидат за депутат от БСП, г-н Кънев. Казват, че там били намерени бюлетини, в самата печатница, където по закон трябва да бъдат. Слушах внимателно Марин Райков като служебен премиер.

Ако са останали малко оперативни работници в службите, задавам един въпрос. Как бих постъпил аз, ако бях главен секретар. 350 000 бюлетини, за които говорят, представляват палет, който няколко човека сами не могат да повдигнат. Тези палети са под непрекъснато видеонаблюдение и полицейска охрана. Допускаме вариант, че някоя партия решава да прави измама. Ние сме задържали тонове наркотици по този начин - минава един полицай, преобличат го, слага се джипиес на палета и днес, по някое време, тези палети трябва да отпътуват за някои градове и секции. Джипиесите показаха къде се движат. Там трябва някой да ги посрещне, да ги разтовари. Там започват да прииждат хора - четири, пет, десет; после трябва да дойдат още хора, да попълват, да слагат пликове. След това - да се слагат чували, да се карат към секции. И всичко това става - под зоркия поглед на Прокуратурата. И днес - те задържат стотици хора, в различни градове и секции, които вече са попълнили - за БСП, за ДПС. Така, както задържаха във Враца, но мълчаха, като пукали мълчаха, че са за ДПС. Във Варна бяха за ДПС и БСП, но мълчаха. Вчера, тези хора, ако са били професионални, щяха да ги пуснат да излязат, да ги проследят.


Тези избори минаха при тежки, непрекъснати активни мероприятия срещу ГЕРБ, като се започне с подслушванията. Освен срещу нас има ли срещу други партии компромат. Вижте как са се обединили всички, които са от 20 години във властта.

Вместо вчера да оставят хората да размишляват, а днес да направят блестяща операция с вече попълнените фалшиви бюлетини, каза още Борисов и изрази съмнение, че въпросните фалшиви бюлетини биха могли да са за друга партия. Цял месец се работи по анонимни сигнали, а защо не атакуваха печатницата на Петър Кънев, попита той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5310 |12.05.2013 Изборите започнаха: 45 партии и коалиции мерят сили . 121| 8333 |11.05.2013 Михаил Константинов: С тези бюлетини нищо лошо не може да се направи . 17| 5508 |11.05.2013 ЛИДЕР се притесняват за легитимността на изборите . 36| 5651 |10.05.2013 Борисов: ГЕРБ върна доверието на Европа в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads