Реклама / Ads
1| 4992 |05.06.2017 НОВИНИ

Борисов: ЕС трябва да си има армия

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Всяка сутрин се събуждаме с новините за десетки убити и ранени. И си говорим за причините, но не истинските, защото не са удобни политически. Сега всички се надпреварваме в това колко пари ще вложим във военните, вместо страните от ЕС да започнат да се защитават заедно. ЕС трябва да каже – добре защо не си направим обща европейска армия. Какво по–просто от това? Имаме единни решения, заяви по време на дискусията „Европа отново на път“ премиерът Бойко Борисов. Организатор на форума е президентът на ПЕС Сергей Станишев.
 
Колко танка има Германия, Франция, България - дали са ни нужни поотделно на всички тези държави? Европейският съюз трябва да се защитава със своя отбрана като цяло“.

„Винаги проблемите идват от Балканите. А ние сега вижте какви съседи имаме“, продължава Бойко Борисов.

Еврозоната е задължителна, когато сме влизали в ЕС ясно е записано, че трябва да приемем еврото. И като политически елит трябва да вземем решение и да кажем - ще влезем в чакалнята ERM 2 и в еврозоната. Иначе не трябва да се сърдим кой ще ни е виновен, че ще има две скорости в ЕС. Като нация трябва да си изпълняваме критериите и да не даваме никакви основания за да ни кажат какво не сме свършили”, каза още министър-председателят.

Европейският съюз не е даденост. Моето поколение живя разделено в Европа, от войни и от Желязната завеса, но появата на този съюз направи хората в Европа с еднакви мечти, заяви бившият премиер Симеон Сакскобургготски, също участник в дискусията.

 

Според него, България трябва да фокусира вниманието си върху екологията спрямо Черно море. По думите му това може да не звучи много политически, но е важно. "Трябва да вземем пример от другите страни в кои точно сфери са били успешни и да акцентираме върху тези теми", отбеляза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5424 |02.06.2017 Иво Христов: Българската армия е в трагично положение . 1| 4839 |01.06.2017 Ненчев: Българските въоръжени сили трябва да са високотехнологични . 3| 4414 |31.05.2017 Каракачанов: Модернизацията на армията ще струва 2,5 милиарда . 0| 4098 |30.05.2017 Нинова: Трябваше да се обсъди контрабандата, здравето и неграмотността
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads