Реклама / Ads
93| 6265 |24.09.2014 НОВИНИ

Борисов: Трябва да има пълна либерализация на енергийния пазар

.
Бойко Борисов
Трябва да има пълна либерализация на енергийния пазар. Това заяви във Варна председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, след като взе участие в залесяването на 30 декара над пострадалия от наводнението през юни квартал Аспарухово.
 
Борисов подчерта, че наследството, което следващото българско правителство ще завари е изключително тежко, заради огромните задължения и необезпечените договори. „За „Южен поток“ се разбра, че държавата е подписала договор, в който имаме само задължения за плащания, без да пише един ред колко пари ще получи България от „Южен поток“. Освен това на хората трябва да им се обясни, че когато се задължава Националната електрическа компания, която е 100% тяхна, тези 4 млрд. близо в НЕК трябва пак да ги платят хората. От кой джоб да извадим парите, трябва всички ние да решим“, посочи Борисов.

 

Председателят на ГЕРБ подчерта, че ако бъдат санирани панелните блокове, в домакинствата ще остават около 30-40% повече пари. „Ще постигнем няколко ефекта. На първо място ще бъде увеличена енергийната ефективност и домакинствата ще потребяват по-малко енергия. Освен това цената на имотите ще се вдигне, защото ще са санирани и не на последно място ще се създадат работни места“, посочи председателят на ГЕРБ и припомни, че цената само на „Цанков камък“ е един милиард лева, за за санирането на панелните жилища са нужни около 2 милиарда. По думите на Борисов в програмата на ГЕРБ е предвидено да се заделят един-два милиарда лева и да се започне програмата за санирането. „Това е бизнес за малките и средните фирми с по 10-15 работници и спокойно може да се каже, че във Варна ще работят само варненски фирми. Ще имат право примерно на три месеца да взимат по нов обект. Това са ефективни работни места“, категоричен бе председателят на ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 5407 |23.09.2014 Б.Борисов: На реформаторите анти-ГЕРБ говоренето няма да помогне . 34| 4726 |23.09.2014 Михайлов: Служебното правителство не трябва да се занимава само с изборите . 60| 4773 |22.09.2014 Борисов: България се нуждае от спокойствие, толерантност и единство . 20| 4889 |21.09.2014 Миков: Държавата трябва да бъде коректна към работодателите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads