Реклама / Ads
72| 5566 |14.08.2011 НОВИНИ

Борисов: Трябва да работим, не да се вайкаме

.
Бойко Борисов
Не е време да се вайкаме. Да се стягаме, да работим, да усвояваме парите, които дава Брюксел и които са заложени в бюджета, да си правим туризма и инвестициите, но най-вече да слагаме парите на точните места. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си във Варна.
 

Той добави, че не очаква спад в инвестициите. Правителството дори смята, че с най-ниските си данъци България ще привлече повече чужди инвестиции и след като влезе в сила Пактът за финансова стабилност.

Страната е остров на стабилност в региона, смята Бойко Борисов. Държавите, които не са били дисциплинирани и са харчили повече, отколкото произвеждат, са създавали риск за финкционирането на икономиките си, смята Борисов.

Той подчерта, че преди две години правителството е имало приоритет да влезе в Еврозоната, но в момента държавите там са доста по-зле и представляват риск за България.

И за това ние казахме, че ще дойдем в Еврозоната, когато си въведете дефицитите във вида, в който са подписани споразуменията – 3%”, посочи премиерът.

Той припомни, че когато в периода 1995 - 1996 г. българите са стачкували, правили са барикади и са горели гуми по кръстовищата, тогава другите държави са работили. Сега нека ние работим, а другите държави да си палят градовете и да си създават проблеми, отбеляза Борисов и подчерта, че редът на България е минал. Сега е време да се правят пречиствателни станции, магистрали, спортни зали и инфраструктура, земеделие, културен туризъм – това, което прави в момента държавата.

Министър- председателят счита, че България може да бъде пощадена от втората вълна на кризата единствено по начина, по който правителството работи в момента и възможността да усвои 9 млрд. евро, които са заложени от ЕС. Той е категоричен, че няма основание за вайкане независимо, че когато най-големите икономики се сриват, това се отразява и на България по простата причина, че тези които до вчера са били инвеститори в страната, сега фалират. Според него обаче не случайно МУДИС вдигна кредитния рейтинг само на България, защото този компенсаторен механизъм помага.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 105| 5653 |10.08.2011 Б. Борисов: Ние строим, другите банкрутират! . 52| 5217 |07.08.2011 Борисов: Еврозоната да си оправи дисциплината, да стане като нас! . 83| 8733 |29.07.2011 Б. Борисов: Приятелски съветвам "Лукойл" да не погаждат номера на държавата! . 89| 8466 |29.07.2011 Б. Борисов: Не сме любовници със Златев!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads