Реклама / Ads
46| 5929 |19.05.2011 НОВИНИ

Б. Борисов: Трябват ми работещи мотори, а не да ги търся по една седмица

.
Б. Борисов
Не ми трябват зам.-министри, които, като ги търся, по една седмица ги няма, отсече премиерът и съобщи, че министърът на земеделието засега се справял, но ще има смяна на зам.-министър.
 

Всичко, което трябва, за да се подобри работата на кабинета, ще бъде правено, когато е необходимо и когато преценя, че имам по-добър кандидат за дадения пост
, съобщи премиерът Б. Борисов по НТВ. Той се канел да смени и един зам.-министър в земеделието, но що се отнася до министъра - на този етап той се справял добре, прецени премиерът.

Почтено е министър Александър Цветков да подаде оставка, след като премиерът е счел, че има по-добър кандидат за транспортното министерство. Зам.-министър Ивайло Московски е по-добър за този пост, каза Борисов. Аз съм много по-доволен от него, много по-добре стои в Брюксел, много по-добре работи с останалите министерства, особено това на Томислав Дончев, добави той. Сашо Цветков направи много, оттам и личното му желание да прави нещо друго, вметна Борисов.

За две години съм възложил да се направи реформа в енергийния сектор. Но към днешна дата абсолютно нищо не е променено в сферата на преструктурирането и реформите в енергетиката. Мен нито ме интересува кой е удобен на руснаците, нито кой е удобен на американците или европейците, каза премиерът. На мен не ми трябват зам.-министри, които като ги търся, по една седмица ги няма; сега е в Корея, преди това една седмица в Куба, преди това в Дубай. На мен ми трябват хора, които да правят реформите и да работят по проектите, отсече Борисов по повод смяната на Марий Косев. Трябват ми работещи мотори, които да правят реформи и да контролират проектите, добави той и прибави, че важна причина за смяната на Косев бил и Законът за възобновяемите източни, който минал през МС, влязъл в НС и трябвало ПГ на ГЕРБ да се намеси, защото в противен случай България щяла да плаща големи суми.

Следващият управител на НОИ ще се излъчи от парламента по предложение на ПГ на ГЕРБ, разбра се още от премиера, който беше категоричен, че промените не се правели заради конкретен човек. Самата Митрева явно е забравила, че беше партийно назначение, каза още Борисов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 4974 |18.05.2011 Б. Борисов: Да изнасяме висшисти като футболисти . 31| 5021 |17.05.2011 Борисов: Всички кметове са като наши . 28| 5431 |16.05.2011 Борисов: Луд умора няма, това е ролята на МВР в България . 95| 6830 |15.05.2011 Б. Борисов: Между БСП и ДПС ще изберем ДПС!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads