Реклама / Ads
26| 5655 |25.09.2018 НОВИНИ

Борисов: Не ми е цел да се снимам с Тръмп

.
„Съжалявам за тази истерия, която се вдигна в България от хейтърите и платените тролове на БСП – Бог ми е свидетел, че по никакъв начин не сме парадирали и не сме казали каквото и да е, освен за това, че съм имал разговори с президента Тръмп. Не ми е целта да се снимаме. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Ню Йорк, където той участва в 73-тата сесия на ООН в САЩ.
 

България и Турция да задълбочат двустранното си сътрудничество за овладяване на мигрантския поток по границата ни. Такива цели са си поставили министър-председателят Бойко Борисов и турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

 

"С парите, които събрахме в повече в бюджета, ще можем да си позволим машини за военните сили. Благодарих на Столтенберг – близо 30 минути си говорихме с него, че смениха методиката специално заради нас. И се оказа, че ние сме давали доста повече пари за отбрана, отколкото официалната статистика – те ни признават военната пенсия, парите, които се дават за военни съдии, за военни прокурори и т.н. Надявам се щом излязат резултатите от комисиите веднага да влезем и в преговори за превъоръжаване на военновъздушните сили най-сетне. И да спрем с тези транспортни самолети, хеликоптери и все едно сме бакалия да си разкарваме товари. А да си купим нови изтребители, за да можем да защитаваме въздушното си пространство. Същото е и за сухопътните машини - надявам се с големи компании да произвеждаме и много от техните компоненти у нас“, каза Борисов. Той посочи, че по тези теми парите са осигурени.

 

България ще ускори максимално подготовката си за членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), като се надяваме във възможно най-кратък срок да получим конкретна дата за започване на преговори за присъединяване към Организацията. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си в САЩ с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Анхел Гурия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5011 |25.09.2018 Тръмп размаха пръст на Германия и Иран, похвали Полша и Северна Корея . 2| 6075 |25.09.2018 В социалните мрежи пуснаха колаж от „историческата среща“ Борисов –Тръмп . 4| 4185 |24.09.2018 Тръмп организира форум в ООН за борбата с наркотиците, България е съдомакин . 1| 4359 |20.09.2018 Тръмп с указ за допълнителни санкции срещу Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads