Реклама / Ads

132| 5485 |03.12.2012

Борисов и Цветанов: Няма "чадър" за никой, няма милост за грешките

.
Б. Борисов и Цв. Цветанов
Поздравителен адрес изпратиха до своите съпартийци лидерът и заместникът му в ГЕРБ Б. Борисов и Цв. Цветанов по случай шестата годишнина от основаването на ПП ГЕРБ.


Ето какво пишат лидерите на партията:

За тези 6 години ГЕРБ се доказа като успешен и работещ политически проект. На всички избори през тези години българските граждани ни припознаха като единствената алтернатива за бъдещето на България и ни дадоха своето доверие като подкрепиха кандидатите на ПП ГЕРБ, както на национално, така и на местно ниво. Хората ни повериха управлението на страната, като избраха най-много народни представители от ГЕРБ на парламентарните избори, преобладаващ брой кметове и общински съветници от ГЕРБ, както и президентската двойка на ГЕРБ.
 

Всички ние приемаме това доверие като голяма отговорност най-вече заради условията на световната финансово-икономическа криза, в която сме призвани да управляваме страната и да реализираме идеите си за по-добър живот на гражданите. Въпреки трудностите, пред които сме изправени почти всеки ден, Парламентарната група и правителството на ПП ГЕРБ успешно реализират своите приоритети, насочени единствено към повишаването на стандарта на живот на българите и подобряването на конкурентноспособността на икономиката. Затова всички заедно трябва работим и за осигуряването на максимално широка подкрепа сред всички граждани на предприетите реформи. В следващите месеци страната ни ще се изправи пред нови предизвикателства, свързани както с приемането на новата финансова рамка на Европейския съюз, така и с предстоящите два много важни избора в страната ни. Именно от гласуването на референдума за развитие на ядрената енергетика в България, и най-вече на парламентарните избори през 2013 г., ще зависи стабилното продължаване на реформите в страната, които започнаха парламентарната група и правителството на ПП ГЕРБ. Знаем, че част от реформите са трудни и тежки, но сме уверени, че те са единственият път за модернизирането и оптимизирането на неефективните системи, които наследихме от безотговорните управления преди нас. Убедени сме, че след като повече от 20 години всякакви политици се подиграваха с надеждите на хората, българските граждани повече няма да позволят да бъдат лъгани от псведоуправленци, новопоявили се проекти със съмнителни цели или провалени политици. За разлика от всички тях, ние в ГЕРБ доказахме, че не правим компромис с грешките, всеки носи отговорност за действията си и не разпъваме политически чадър над никого. Точно заради това сме сигурни, че с подкрепата на гражданите и с водената от ГЕРБ политика, ще успеем да утвърдим България като още по-стабилна и конкурентна европейска държава, а с това ще осигурим и по-висок стандарт на живот за всички.
 

Важна задача пред всички нас в месеците до изборите е да обясняваме на хората смисъла на реформите. За да неутрализираме манипулациите на БСП, които разчитат единствено на метода като повторят една лъжа 100 пъти да я превърнат в истина, трябва да показваме на българските граждани това, което сме изградили за тях. Метрото в София, околовръсното шосе, кръстовищата на две нива в големите градове, магистралите Тракия, Струма, Марица, Люлин, ремонтираните пътища, новопостроените училища, детски градини, спортни зали и църкви в цялата страна, новите пречиствателни станции и подменената канализация, обновените площади, театри и опери, ремонтираните болници и осигурената модерна медицинска апаратура, модернизираните жп линии, пристанища и летища – всички тези неща трябва да бъдат показвани и трябва да напомняме на хората, че са построени за първи път от 20 години насам, защото целта на ГЕРБ е европейските средства да стигат до всеки един българин, а не да отиват за комисионни или в джобовете на корумпирани чиновници. Всичко, което сме построили и осигурили за хората се вижда и ще остане, а лъжливите думи на някои псевдокритици ще отлетят. Относно критиките, които получаваме за борбата с престъпността, знаем че имаме още много работа в тази посока. Но днес българските граждани са по-сигурни за себе си и за децата си. Отвличанията бяха спрени , „Наглите” са заловени и осъдени. Същата е съдбата и на „Килърите”, „Октопода”, „Крокодилите”, „Дедесарите”, „Лихварите”. Всички тези дела са поредното доказателство, че сигурността на гражданите и борбата с корупцията също са наш основен приоритет, от който няма да отстъпим.
 

Последователната работа и прозрачните правила, които ПП ГЕРБ следва, върнаха доверието на Брюксел в България. Евросредствата, които бяха спрени заради корупцията и измамите по време на Тройната колаиция, бяха размразени. С тях успяхме да променим България. Оправдахме доверието и подкрепата както на нашите пприятели от Европейската народна партия, така и на европейските и евроатлантическите партньори. Положителните оценки за всички наши действия са поредното доказателство, че пътят, по който вървим, е правилен.
 

Навлизайки в поредната предизборна кампания, сме длъжни да продължим да следваме нашите основни принципи и ценности, независимо от порочните действия, които вероятно ще срещнем. Ще продължим да бъдем при хората, защото демокрацията изисква да чуваме мненията им, но без да ги подвеждаме с евтиния популизъм на социалистите. Ще бъдем открити за дебат с всички, които желаят да участват градивно и почтено в европейското развитие на България. Затова нека всички заедно да останем отворени към проблемите на всички граждани и да затвърдим ГЕРБ като най-реформаторската и успешна дясна партия на България. Пожелаваме на всички членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ много здраве, лично щастие, сили и вяра, пишат Борисов и Цветанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Борисов открива бизнес форум в София часове преди срещата с Обама 1| 4834 |02.12.2012 . Борисов поиска оставката на разобличена от комисията "Янев" 32| 6982 |30.11.2012 . Пирински сърдит на Борисов, че не е в парламента 98| 5684 |30.11.2012 . Няма данни за умишлен палеж на мола на "Стамболийски" 0| 5819 |30.11.2012

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ