Реклама / Ads
92| 5968 |03.12.2013 НОВИНИ

Борисов и Цветанов: Само ГЕРБ може да спре призрака на Тройната коалиция

.
Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и заместник-председателят на партията Цветан Цветанов изпратиха поздравителен адрес до членовете и симпатизантите на ГЕРБ, по повод 7-а годишнина от учредяването на партията, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Адресът е изпратен до всички областни координатори на ГЕРБ, общинските ръководства на партията, кметовете, общинските съветници и народните представители от ГЕРБ.
 

В поздравлението се казва: "Приемете нашите поздравления по случай седмата годишнина от основаването на ПП ГЕРБ. През последните 7 години участвахме във всички национални избори в България и ги спечелихме. Направихме го с вяра, почтеност и много труд. Получихме многократно доверието на българските граждани, защото им представяхме реални програми, които изпълнявахме. Не се заиграхме нито с популизма на левите, които обещават безплатно розово бъдеще за всички, нито със страховете, които националистите разпалват сред хората. Именно последователното следване на европейските ценности ни утвърди като единствената дясноцентристка партия в България, която е реална алтернатива на партиите от статуквото на прехода. Не отрекохме грешките си, голяма част от които бяха допуснати поради липса на достатъчно политически опит, но проявихме мъжество и ги отстранихме безкомпромисно. В резултат на една гигантска политическа манипулация обаче бяхме поставени в несправедливата ситуация да спечелим изборите, но въпреки това да ни бъде отнета легитимната възможност да управляваме страната. Това беше тежък удар не само срещу нас, но и срещу изборът на българските граждани и държавността като цяло. Факт, който се доказва от последвалата безпрецедентна политическа криза, която продължава вече половин година, и чиито край не се вижда. В резултат от безпринципните желания за власт на неясни икономически и олигархични интереси, прикрити зад паравана на управляващите в момента политически партии, беше разбито доверието към всички институции и към управленския модел като цяло. Българските граждани загубиха доверие не само в политиците или партиите, но и в демократичната система на управление, основана на парламентарната демокрация и политическия плурализъм. Това ни поставя пред предизвикателството да работим честно и открито, за връщането на доверието в държавността и българските институции. Само ако постигнем тази стратегическа цел, ще можем да продължим да работим за осъществяването на политическите ни цели да водим страната по пътя на устойчив икономически растеж, който поехме през мандата на правителството на ПП ГЕРБ".

"Управляващата в момента олигархична Тройна коалиция показа, че е готова на всичко, за да се задържи на власт. Включително и да използва политически репресии срещу представителите на ПП ГЕРБ на всички нива. Подобна безскрупулна и брутална разправа с опонентите върна България към тъмните времена на тоталитарното й минало. Нито БСП, нито ДПС, нито "Атака", а още по-малко подкрепящите ги олигархични и икономически субекти, се интересуват от гласа на гражданското общество, което вече 6 месеца ги призовава да отидат на нови избори. За тях е ясно, че подобен ход ще разруши статуквото, което ги държи на власт. Затова и скриха зад параван от гравитиращи около тях „граждански“ организации подготовката на новите изборни правила. Очевидно е, че подготвят поредните си изборни манипулации, с които да преодолеят негативното отношение на хората към тях. Въпреки това обаче, ние не можем да се отклоняваме от пътя към европейското развитие на България, по който поехме преди 7 години.

Върховенството на закона, демокрацията и свободата не могат да бъдат обект на компромис, независимо от целите, които си поставяме. Вярваме, че резултатите от успешното управление на правителството на ПП ГЕРБ, се забелязват както от хората, които ни гласуваха доверие на изборите, така и от тези, които подкрепиха някои от нашите опоненти. Именно в това е нашата сила – ние сме единствената партия за последните 24 години, която освен, че не беше част от статуквото, остави след управлението си реални постижения, които могат да се видят от българските граждани и ще останат за поколенията - метрото, магистрали, пътища, спортни зали, мостове, училища, детски градини, църкви, пречиствателни станции и още много. Всички тези обекти са нашето лице пред българските граждани и са дпоказателствата, че ГЕРБ направи така, че европейските средства да стигнат до всеки един човек в България. Това са постижения, с които можем и трябва да се гордеем. Припомняйте ги на нашите опоненти всеки път, когато бъдете провокирани, още повече, че призракът на Тройната коалиция се завърна много бързо и като закономерност Брюксел отново започна да спира европейските средства на България", пишат Борисов и Цветанов. "Закономерност ще бъде и спечелването на предсрочните парламентарни избори, както и вота за Европейския парламент догодина. И не само защото спечелихме всички избори от учредяването на партията до днес, а защото ГЕРБ вече доказа, че може да връща доверието на Европа към България. Доверие, което днес е отново разрушено от управлението на нереформираните комунисти.

Единствено ние можем да върнем България отново към проевропейското й развитие, към реформите, които започнахме и към утвърждаването на демокрацията и върховенството на закона. Убедителната ни победа на предстоящите избори ще даде най-категоричния аргумент за оставка на нелегитимното и провалено правителство на Тройната коалиция. Затова нека да продължим да бъдем онзи голям и сплотен екип, който утвърди ПП ГЕРБ като най-успешната проевропейска дясна партия на България", се казва още в поздравлението.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5667 |02.12.2013 Ще ни возят само лицензирани таксита . 101| 6796 |30.11.2013 Борисов: На Боровец се възроди БКП . 138| 8209 |30.11.2013 Станишев: Повече няма да се правят избори по начина на Борисов и Цветанов . 41| 7653 |30.11.2013 Цветанов: Като махмурлук след голямо опиянение е ситуацията с мен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads