Реклама / Ads
17| 5217 |22.09.2009 НОВИНИ

Б. Борисов: Твърдо отстоявам интересите ни пред света!

.
Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева
Премиерът направи онлайн обръщение към цялата нация по повод днешния Ден на Независимостта на България, публикувано в сайта на Министерски съвет
 

Скъпи сънародници,
Горд съм да се обърна към вас и да ви поздравя със 101-вата годишнина от обявяването на Независимостта на България.
Преди повече от век българският народ отбеляза достойното си завръщане на европейската сцена и окончателно откри пътя си към свободно и независимо развитие. Трябва да намерим внимателно – всеки един от нас сам за себе си – смисъла на този акт и значението на неговото международно признание.
Ние, българите, се научихме през последните две десетилетия да се обръщаме по всякакви поводи назад към богатата палитра от уроци, които ни е дала историята. Актът на обявяването на българската независимост е пример за последователна и национално отговорна политика. И днес безспорно се нуждаем от такъв урок, защото пред всички нас стоят още много нерешени проблеми.

Държа всеки български гражданин да знае, че лично аз, като министър-председател, и всички членове на моето правителство твърдо и последователно отстояваме националните ни интереси – както в отношенията ни с партньорите от Европейския съюз, Русия и НАТО, така и в областта на енергетиката, усвояването на еврофондовете и във всяка сфера, която пряко засяга ежедневието на българските граждани. Защото като пълноправна държава-членка на Европейския съюз всички имаме право да се възползваме от това, което сме постигнали с общи усилия.
Наша основна задача днес и занапред е да гарантираме възможността на всеки българин да се чувства европеец, да живее по европейски стандарти и правила. Защото и задълженията ни също са европейски, а не само облагите. Смятам, че в това се състои смисълът на днешния празник – да ни покаже, че решенията за европейското ни бъдеще се взимат всеки ден.
Бъдете здрави и единни, защото индивидуалният успех е успех за всички ни като българи и като горда европейска нация.
Да ни е честита годишнината!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5024 |21.09.2009 Борисов: Превъоръжаването на полицията вече е в ход . 69| 6197 |16.09.2009 Б. Борисов: Предишните са крали заедно и са приели закон за амнистия на откраднатото . 8| 4684 |14.09.2009 Бойко Борисов: Националните интереси над партийните . 10| 5234 |13.09.2009 Бойко Борисов: Всеки да си гледа неговата работа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads