Реклама / Ads
20| 5817 |27.10.2008 НОВИНИ

Б. Борисов участвал във възродителния процес

.
Той разказа, че през 85-та г. ръководел батальон на МВР в Дулово, който опазвал реколтата и реда. От ДПС също знаели, че Борисов е участвал във възродителния процес, това не било тайна.
 

 

Президентът и премиерът твърдят, че ако се извади ДПС от управлението на страната, е заплашен етническият мир в нея, а това всъщност не е така, оповести по НТВ неформалният лидер на ГЕРБ и кмет на София Бойко Борисов.

През последните години в България са направени не по-малко от 1500 джамии, а в съседна Гърция - нито една, даде като пример за етническа толерантност на българите Борисов. Той напомни, че на съборите на ДПС се говори само на турски, а и инвестициите в смесените райони били турски, каза столичният кмет, според когото в България е редно да се говори български.

От това, което излезе като информация за предсмъртното писмо на Ахмед Емин, излиза, че в ДПС понастоящем има кръгове, опитващи се да върнат страната към 85-та година, към атентатите и събитията край Буново, Дулово и др., добави столичният кмет и призова много да се внимава с оглед на тази опасност.

Оказа се, че през онези години той ръководел батальон на МВР в Дулово, който опазвал реколтата и реда. Там бил изпратен от Висшия институт на МВР. От ДПС също знаели, че Борисов е участвал във възродителния процес, това не било тайна. Тогава имало насилие и от двете страни - и от страна на държавата и от страна на турската съпротива. Тогава ние сме се разминали с едно Косово, направи извод лидерът на ГЕРБ. Оказа се, че в партията му днес имало много мюсюлмани, за да се гарантира етническия мир.

Той обаче отчете като вероятност една евентуална загуба на ДПС на следващите избори да се изтълкува като интервенция за движението от самото него и респективно да се внуши, че това представлява заплаха за етническия мир. ДПС сега било структурирано на кланова основа, родствената връзка била по-силен гарант за лоялност от политическата партия, обясни Борисов. Досега при избори всички се сриват, само ДПС остава във властта, но с Ахмед Доган не можем да седнем на една маса, предрече лидерът на ГЕРБ.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 5559 |25.10.2008 Цветан Цветанов: Страната е в процес на хаос . 34| 5056 |11.10.2008 Б. Борисов: Всеки ден получавам писмо от Станишев, все едно сме гаджета . 18| 4853 |10.10.2008 Б. Борисов: Правителството да си подаде оставката заради финансирането на БСП . 70| 5051 |06.10.2008 Б. Борисов: Станишев да отговори за 10-те милиона, които е профукал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads