Реклама / Ads
39| 5072 |22.05.2013 НОВИНИ

Борисов: Утре приемам мандата, обявявам кабинета и го връщам

.
Източник: Булфото
Утре ще приема мандата и още там ще обявя кабинета и ще върна мандата, така че да спестя време, около половин час, до даването на мандата на следващата партия.
 

Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента. „Вече е видна тройната коалиция", коментира Борисов.

На въпрос за коментар на твърденията на Коалиция за България, че от ГЕРБ оказват натиск върху конституционни съдии Борисов заяви: „Това са пълни измишльотини. Тези хора се договориха. Явно много пари са си раздали. И тези трикове го показват непрекъснато. Това е тактиката на комунистите - техният грях го преписват на другите".

Ако българският избирател знаеше, че ДПС и „Атака” ще правят заедно комисии; ако знаеше, че БСП и ДПС в смесените райони ще бъдат като една партия, резултатите от изборите щяха да бъдат други.

На въпрос - докога групата на ГЕРБ ще работи така, и няма да участва в гласуването в парламента, Борисов отговори: „Всеки ден, докато „Атака” продължават да са коалиция с ДПС”.

„Защо от „Атака” не се регистрираха вчера? Във всички комисии видяхте, че е тройна коалиция – БСП, ДПС и „Атака” - каза Борисов.

Борисов обясни и възражението си към председателя на парламента тази сутрин за твърде краткото време за регистрация в Народното събрание: При регистрацията - не чака да мине цялото време, а щом станат 69 депутати, прекъсва системата и затова виждате - при толкова много депутати, кворумът е 68. Тези трикове, понеже чух, че и Волен Сидеров, и Михаил Миков снощи говорили, че не разбрали, че дошли да се закълнат, но не се регистрирали, и правили сметки.

Сутринта пак направиха сметка, защото при този нисък кворум, няма значение дали са вътре депутатите или не. Те самите, които говориха, че ние сме пречили на парламента, по този начин могат да държат по 68 депутати в зала. Тези трикове още първото заседание хората ги знаеха, каза Борисов.

На коментар от журналисти, че това са го правили и депутатите от ГЕРБ в предишното Народно събрание, Борисов заяви: „Ако съм бил тук, нямало е да дам да го правят. Сега съм тук и публично и ясно показвам каква далавера е правено и се прави. И ако искаме да отговорим на обществените очаквания, защо продължава да се прави".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5819 |21.05.2013 Б. Борисов: Станишев, Местан и Сидеров да не се крият зад Пл. Орешарски . 141| 8409 |17.05.2013 Борисов: Сидеров да спре с оправданията! Договорил се е с ДПС . 154| 8047 |16.05.2013 Борисов: Искаме касиране на изборите . 46| 5593 |15.05.2013 Сестрата на Борисов: Бойко си остава любимецът на народа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads