Реклама / Ads
11| 5233 |01.09.2011 НОВИНИ

Борисов уволни шефа на пътното във В. Търново

.
Директорът на Областното пътно управление във Велико Търново инж. Емил Кълчишков ще бъде освободен по нареждане на премиера Бойко Борисов, заради допускането на вмешателство в работата на администрацията. Това съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.
 

Решените премиерът взел след като като от ДСБ изнесоха скандални факти около Кълчишков и обвиниха ГЕРБ в реставрация на чл.1 на Живковата  Конституция.

 

Кълчишков позволил подписът на областния координатор на ГЕРБ Христо Христов преди неговия в списък с приоритетните пътни проекти във Великотърновско. Тези списъци се съгласували единствено с областните управители в страната, които отговарят за политиките и развитието на отделните райони и осъществяват координацията с централната власт, а не с партийни функционери.


Случаят ще бъде разгледан и от ръководството на ГЕРБ. На първото си заседание Изпълнителната комисия ще разгледа случая с подписа на Христо Христов, който е и депутат, върху документ на АПИ – Велико Търново, съобщиха от партията.

Сигналът бе подаден от Синята коалиция по-рано днес в кулоарите на парламента. На журналистите бяха раздадени два документа – списъка с приоритетните проекти за Великотърновска област и доклад на Емил Кълчшиков до председателя на УС на АПИ, в което изрично упоменава, че предложението за проектите на обща стойност 644 500 лв. е съгласувано с областния координатор на ГЕРБ и след това е одобрено от областния управител на Велико Търново.


“Това е политическо вмешателство, каквото никога не е имало. Недопустимо е партия да управлява държавни структури в една демократична държава”, възмути се Иван Иванов. Той призова: “Ако правителството и министър-председателят Бойко Борисов иска да се разграничат от подобни действия, нека да бъдат уволнени незабавно всички замесени длъжностни лица. Защото в противен случай много силно ще е съмнението, че това е практика, разпространена в други структури и райони в страната”.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 4859 |26.08.2011 Дим от ракети се стеле около Б. Борисов и Б. Тадич . 50| 5002 |22.08.2011 Б. Борисов: Кадафи ще отговаря в Хага заради медиците ни . 72| 5568 |14.08.2011 Борисов: Трябва да работим, не да се вайкаме . 105| 5657 |10.08.2011 Б. Борисов: Ние строим, другите банкрутират!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads