Реклама / Ads
30| 5508 |15.03.2010 НОВИНИ

Б. Борисов: Вече изиграх хода си, Първанов да отговаря за действията си

.
"Аз изпратих при президента министър Дянков с развято бяло знаме, сиреч това не е атака. Аз не съм на ход, моят ход беше изигран по много ясен начин. Това каза премиерът Бойко Борисов във връзка със скандала с президента Георги Първанов и решението за за импийчмънт на пресконференция днес.
 
"Темата бе приключена миналия петък, когато изпратих Дянков в президентството да се затвори тази страница и да не се харчи повече енергия. Този казус бе приключен и всеки сам отговоря за своите действия”, каза премиерът.
„Изборите са минали, ние сме избрани и изпълняваме своите ангажименти. С изказването си в петък президентът не затвори тази страница”, допълни Борисов и обясни, че сега всичко зависи от Народното събрание.

Считате ли за нужно, че и аз след президента, трябва да правя пресконференция, за да отговарям на критики. За мен всичко беше нормално, до момента, в който прецених, че дори и в шоу предавания, министър Дянков не може да премълчи или да не говори, когато се дават обвинения към държавния глава. Той би трябвало по-категорично да каже: „Аз не знам и не вземам отношение”. Именно заради това направихме тази среща при президента, за да се приключи темата. Оттук нататък и особено след разговорите в петък, аз сега отговорих индиректно на най-важните въпроси, които постави президентът. Не считам за нужно да влизам в детайли повече, но и позицията на изпълнителната комисия на ГЕРБ категорично и ясно беше оповестена пред медиите, а аз я председателствам. За кое мълча?”, каза Борисов.

Според министър-председателя критиките на президента Георги Първанов към двамата вицепремиери – Цветан Цветанов и Симеон Дянков са неоснователни.
„Не виждам смисъл да тичам да му отговарям, че са неоснователни. Ето щеше да бъде хабене на енергия, защото в събота и в неделя, цял ден всичките ми министър сме работили по темата финанси и икономика, за това как да вкараме повече пари в бюджета”, каза той.

„Днес имате моята позиция, не виждам абсолютни никакъв смисъл повече да задълбавам по тази тема. За обществото е ясно, за хората е ясно. Особено за МВР – защо нямаше коментар за отвличанията, и за безобразията в икономката и финансите. Защо нямаше тогава подобни декларации? Нима, когато бяха направени заменките за горите, не трябваше да се реагира – за най-голямата далавера – за милиарди? Нима, когато се декапитализиране НЕК, това не се е знаело, когато са наливани милиони в Цанков камък или в „Белене”. Ясно и точно си пролича отношението към нас и към предишните. Аз мен вече позицията е ясно и нямам съмнение какво се цели с нея. Мисля, че в МВР, в ДАНС колегите работят добре, заслужават аплодисменти за това, което правят – за това, че ни отърваха и за магистралните грабежи, и от отвличанията – в края на краищата с абсолютни доказателства, защото именно тези хора отидоха и показаха труповете”, каза Борисов.
Премиерът каза, че приема всички критики на президента по отношение на финансите и икономиката и допълни: „Но ако критиката започва с изречението: „В БДЖ 20 години се наливат пари, а няма никаква реформа. В здравеопазването – 20 години се наливат пари и няма реформи. В енергийните проекти са крадени пари – и никакъв контрол. И Борисов – ти си виновен за тези 7 месеца, че не цъфва държавата”. Тогава щях да приема тази критика. По начина, по който беше поднесена – не мога да я приема”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 6097 |10.03.2010 Борисов: Строя магистрали, не се занимавам с импийчмънти . 44| 7241 |08.03.2010 Бойко Борисов: Щом Първанов иска война, ще си я получи . 1| 5103 |24.02.2010 Б. Борисов: Има с какво да се похвалим на ОЛАФ . 21| 5572 |09.02.2010 Б. Борисов: Няколко пъти чух "Congratulations!" в Лондон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads