Реклама / Ads
51| 5452 |10.01.2015 НОВИНИ

Борисов се включва в републиканския марш в Париж

.
Премиерът Бойко Борисов
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва утре в републиканския марш в Париж, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. С присъствието си на шествието той ще изрази солидарността на България с френския народ.
 
Около 1 млн. души се очакват на големия републикански марш в израз на единство след терористичните атаки. Министърът на вътрешните работи Бернар Казньов обяви, че Франция ще предприеме всички мерки, за да осигури безопасността. Ще се поддържа възможно най-високото ниво на сигурност в района на Париж, предаде АФП.

Днес във френската столица се състоя извънредна среща на ключови министри с президента Франсоа Оланд. След нея Казньов заяви: „Искаме да се запази високо ниво на мобилизация и бдителност". „Взети са всички мерки, за да се гарантира сигурността на шествието", каза той, след като Оланд предупреди, че заплахите срещу Франция не са приключили.

Междувременно френските сили за сигурност издирват приятелката на въоръжения мъж, който държа заложници в супермаркет и бе убит в петък. Вътрешният министър обяви още, че 500 войници допълнително ще бъдат разположени в района на Париж.

Редица европейски лидери, включително германският канцлер Ангела Меркел и британският премиер Дейвид Камерън, планират да покажат подкрепата си към Франция, като се присъединят към масовия марш в неделя. Наред с другите европейски лидери към марша ще се присъедини и турският министър-председател Ахмет Давутоглу, съобщава Hurriyet.

Маршът идва на фона на скръбта на страната за 17-те жертви от трите напоени с кръв дни, през които Франция бе разтърсена из основи. Силите за сигурност са разположени около Париж, като охраняват храмове и туристически обекти.

Десетки хиляди организираха в събота митинги в цяла Франция. Най-малко 300 000 души взеха участие в мълчалив митинг в южния град Рао, а над 22 000 се събраха в Орлеанс, югозападно от Париж. Големи тълпи от хора се обединиха и в градовете Ница и Кан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4417 |08.01.2015 Борисов: Пулев има нужда от подкрепа, а не само когато побеждава . 1| 4917 |07.01.2015 Борисов и Плевнелиев изпратиха съболезнователни писма до Франция . 1| 4211 |07.01.2015 Борисов: България е стриктна към бежанците . 33| 4977 |05.01.2015 Петър Москов задмина Борисов по показност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads