Реклама / Ads
21| 4897 |11.11.2009 НОВИНИ

Борисов вразумява десните си партньори за импийчмънта на президента

.
Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева
„Ще настоявам и моля за политическа зрялост в името на хората. В условията на тази криза при липсата на пари, ни трябва само да говорим за предсрочни избори.”, каза премиерът Бойко Борисов. Той заяви, че най-малко се притеснява от нови избори и че вече е поел сам отговорността.
 

Според него тази криза с президентската институция е неприятна и е произлязла от нищо. Не разсъждавам като партиен лидер, а като премиер. За мен вредите ще бъдат много по-големи за всички, отколкото ползите, каза Борисов. По думите му - ако при завършване на проверката по „Петрол срещу храни” се докажат нередности, тогава става въпрос за друга ситуация. Според Бойко Борисов всяка държава ще има еврокомисар. По думите му – никоя държава няма да се откаже да има еврокомисар и ние също няма да го направим. Очаквам разум от всички – да върнем назад емоциите, обидите. Това каза премиерът Бойко Борисов. Във времето на финансова криза събарянето на президентската институция, събаряне на правителството, нови избори, ще ни извадят от правия път, според премиера.
За България ще е добре, ако може да се намери разумен изход от тази криза и се направят отстъпки и от страна на президенството.

Премиерът каза, че положението е деликатно, казусът е много сложен и текат консултации в парламента.
Той заяви, че не може да коментира доколко сериозни са основанията на всяка една от партиите да искат импийчмънт на президента. Борисов обаче не допусна, че процедурата ще мине в Конституционния съд.
Това трябва да е поука и за президентската институция, ако искат просперитета на България, заяви Борисов.
Според министър-председателя, в момента, в който правителството и държавата набират скорост, не е моментът да се случва подобно разклащане на институциите.

Това, което се случва в парламента, отива веднага в европейските държави. В момента, в който търсим подкрепа по думите му, да има подобен и подобно разклащане на институциите не е добре за България.
Борисов заяви, че разсъждава прагматично – каквото и да се случи, няма да е добре, въпреки че атаката срещу правителството е била тежка.. Той каза, че всеки си носи пасивите и активите от това, което прави и хората могат да го преценяват, но сами ще си нанесем тази щета без да получим нищо важно и съществено, ако продължим в тази посока.
Проверките и ревизиите ще продължат, обеща премиерът, съобщават от Фокус.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5085 |11.11.2009 Тройната ос Борисов - Костов - Сидеров се радикализирала . 17| 4962 |08.11.2009 ДПС: България не започва с Борисов и не завършва с ГЕРБ . 14| 5278 |08.11.2009 От Кърджали Доган дава оценка за стоте дни на Борисовв . 11| 9441 |08.11.2009 Марко Милошевич поръчал медиен атентат срещу Бойко Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads