Реклама / Ads
27| 5166 |15.02.2013 НОВИНИ

Борисов: За всяко евро, внесено в ЕС, България получава над 5 евро

.
"За всяко евро, внесено в Европейския съюз, България ще получи повече от 5 евро", съобщи премиерът Бойко Борисов, който представя Доклад за приоритетите на България по време на Кипърското председателство на Съвета на ЕС (юли - декември 2012 г.) и по време на Ирландското председателство на Съвета на ЕС (януари - юни 2013 г.).
 

Борисов заяви, че преговорите по многогодишната финансова рамка на ЕС са били проведени в трудни условия, породени от икономическата криза в Европа. „Въпреки сериозните предизвикателства, на последното заседание на Европейския съвет постигнахме политическо решение.

За България резултатът е добър - страната ни ще получи над 15.4 млрд. лв. въпреки намаляването на общия бюджет на ЕС", заяви министър-председателят.

„България ще получи повече средства за директните плащания. За извеждане на ядрени блокове от АЕЦ „Козлодуй" страната ни ще получи 260 млн. евро, което е със 75 млн. евро повече от първоначалното предложение от ЕС", каза премиерът. България е една от малкото държави, които ще получат повече средства по Кохезионната политика, посочи той.

"При Ирландското председателство на Европейския съюз ще продължим активно да участваме в преговорния процес за присъединяване на нови държави", заяви премиерът Бойко Борисов.

„Ирландия извежда на преден план в своето председателство три ключови области - устойчиво възстановяване, ориентирано към хората, растеж и заетост. Акцентира се върху мерки към малките и средните предприятия. Целта е насърчаване на търговията и създаване на нови пазари", каза Борисов.

"Ще продължим да работим активно за решения, свързани с присъединяването на България и Румъния към Шенген", каза премиерът.
„Оценявам като добро и успешно сътрудничеството с Народното събрание", заяви министър-председателят. Той благодари на евродепутатите за активната им работа в Европейския парламент.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 5232 |08.02.2013 Борисов: България ще получи повече средства от ЕС . 119| 8865 |06.02.2013 Борисов: Не говоря, а показвам това, което правим . 55| 5741 |03.02.2013 Борисов: Закъснели сме с 22 години . 106| 7508 |02.02.2013 Борисов: Не се ли работи, пари няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads