Реклама / Ads
144| 7795 |07.04.2013 НОВИНИ

Борисов забрани думите "Станишев и досие"

.
Бойко Борисов Източник: Булфото
Всеки добър началник трябва да намери и кусури. В случая това са връзките. Къде са ви на половината вратовръзките? Не може аз да съм с вратовръзка, а вие без”, започна речта си с упрек към току що обявените водачи на листи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на националната конференция на партията в „Арена Армеец”.
 

Ще спомена само веднъж името на Станишев и то, защото днес във вестниците пише, че ние сме му пуснали досието. ГЕРБ няма нищо общо стова. Забранявам думата досие и Станишев заедно да се коментира по време на дебати, каза Борисов. Бих го посъветвал да види кой е щабът, който ме атакува първо мен, след това и него, препоръча той.

Би било рядка глупост за една нация да избере партия, на която да й спрат еврофондовете, каза лидерът на ГЕРБ. Бих искал оптимизмът да го заменя с реализъм и прагматизъм. Преди 4 години направихме една оптимистична програма. Нямаше как да не го направим, като Орешарски твърдеше, че България ще бъде заобиколена от кризата. На практика – с половин милиард бяхме се потопили, когато встъпихме на власт.

На тези, които ми обясняват, че асфалтът не се яде ще им кажа: „Само 20% от сумата на всичко, което сме построили, е с парите на българския данъкоплатец. Останалите 80% са от Европа.” Гарантираме за следващите години 32 милиарда лева да влязат в българската икономика, благодарение на гостите от първия ред, обеща той.

Когато говорим за ГЕРБ, трябва да говорим за партия, която е донесла пари в България. Когато говорим за БСП и ДПС, това са партии, изнесли пари от България, напомни Бойко Борисов.

Да имаш в 21-и век магистрала, жп линия или пречиствателна станция, метро е нормално. Да де, ама ги нямаше. Тук има нещо, което искам, когато разговаряте с хората по места да изяснявате.

Щели да създават 25 000 работни места, 40% по-високи доходи. Ако тук бяха сложили точката, аз щях да кажа - нека да ги оставим да управляваме. Ние не можем да дадем тези работни места. Но те не сложиха точка тук.

„Програмата на ГЕРБ е документ в който ясно казваме какво сме направили, къде сме сгрешили и как ще я поправим тази грешка. Без илюзии. Ако беше хубаво да си премиер, щеше да има заявки да си премиер, нямаше да бягат", каза Борисов.

Аз съм отстранил най-много министри и зам.-министри, включително и само за сигнали. На моменти, силата и властта правят хората, да не кажа - и арогантни. Силата на партията направи някои хора... Затова може би сме рекордьори по сменени министри, зам.-министри, агенции и какво ли не. Ако по-рано се бях намесил и направил смените по министерствата, което е моя грешка, можеше да се избегнат още много негативи. Ние се учим от грешките и при ново управление, мисля, че няма да го допуснем, каза Бойко Борисов.

За медиите ще отговоря на един въпрос - дали е имало чадър над Миро Найденов. Три години и половина тече това дело; вие си отговорете защо в месеца преди изборите се повдигна това обвинение, а не преди две, три години. Изчака се моментът да влезем в предизборна кампания, каза Борисов.

Когато разговаряте с хората, няма да се криете за това, което сме сгрешили. Който не работи, той не греши. Ако не бяхме отделили 20% за кофинансиране, щеше да има пари за пенсии и заплати, но нямаше да имаме проекти. Можеше ли да дадем повече пари на майките? Можеше. 30 - 35 млн. лв. все от някъде щяхме да ги заделим. Ние се заинатихме да правим 10 детски градини в София. 2 милиона души хранят 5 милиона в страната. Сами разбирате в такава ситуация как се създават доходи и как се постига растеж", каза той.

Важните послания ги разбрахте: Десет процента плосък данък. Седем дни връщане на ДДС. Работа, работа, работа, обърна се Борисов към делегатите на конференцията.

По повод водачите на листи на партията в 31-те избирателни райони Борисов заяви: „Далеч съм от мисълта, че са най-добрите, но ще свършат работа". „Моята заслуга е в програмата. Направихме един документ, в който ясно да се каже, че ако ГЕРБ е на власт, няма да се вдигат данъците, ще продължи финансовата стабилност. ГЕРБ няма да взима заеми. Всяко едно поколение трябва само да се оправя и нашите деца не трябва да носят отговорност за нас.

Българинът взима заем, когато си строи къщата или си учи детето, т.е. ако ГЕРБ е на власт ще се взимат заеми за инфраструктура. Планираме мащабна работа - взимат се 12 сметки от предишните месеци, средна цена, държавата осигурява пари за енергийна ефективност, което сваля цената с 30-40%, фирмата, човека плаща в следващите три години и след това си получава къща или блок санирана, красива сграда", каза Борисов.

Не знам дали съм успял да внуша оптимизъм, но повече ми се искаше да внуша реализъм. Това е силата на нашата партия - реализъм, строителство!, завърши изказването лидерът на ГЕРБ. Това е, което можем да обещаем. Ще работим и ще следваме това, което правят в Германия – колкото произвеждаме, толкова ще харчим.

След него на сцената се качи певецът Веселин Маринов, който изпя за публиката песента „За теб, Българийо".



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7258 |06.04.2013 Любо Нейков ще замести Борисов, когато трябва . 33| 6968 |05.04.2013 Яне Янев: Не съм водил жена си при Борисов както Станишев! . 30| 5195 |04.04.2013 Борисов благодари на Барозу за парите . 37| 6314 |02.04.2013 Проф. Константинов: Властта на Борисов отива в ръцете на Сидеров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads