Реклама / Ads
14| 5572 |26.10.2012 НОВИНИ

Борисов се заема лично с измамата за милиони в столична община

.
Бойко Борисов
"Лично премиерът Бойко Борисов се обади тази сутрин и поиска информация по случая с "Карат- С". Информирала съм го за всичко, което сме направили, а именно, че грешката беше установена след проверка по моя заповед“.
 

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по повод вчерашния скандал в Общинския съвет, който в последния момент предотврати ощетяване на местния бюджет с 2,6 млн. лв. в полза на частния превозвач  „Карат - С“ на Миролюб Столарски.

По-рано тази седмица Фандъкова върна доклада на заместник-кметовете Дончо Барбалов и Любомир Христов за прекратяването на договора с автобусния превозвач "Карат-С", тъй като от Центъра за градска мобилност са изчислили, че общината дължи неустойки в размер на 3,2  млн.лв., а проверка установява, че реалната сума е 600 000 лв.

Кметът на София съобщи, че до 15 ноември трябва да получи междинния доклад от възложената от нея проверка по случая. Според столичния кмет така ще се изясни по какъв начин се е получила тази огромна грешка, която е минала през редица служби, за да стигне накрая до заместник-кметовете и до Столичния общински съвет.

„Това е определено подвеждане на кмета и на общинския съвет. Всеки който има вина, ще изтърпи санкцията“, заяви кметът.

Фандъкова обясни, че е назначила проверката, след както е получила информация от двамата заместник-кметове. „Не става въпрос за прикриване, защото иначе аз нямаше да разбера и щях да подпиша, нещо което щеше да ощети общината за милиони левове и аз щях да нося наказателна отговорност“, заяви кметът на столицата.

„За мен е изключително важно да разбера кой, защо и по какъв начин е направил така, че вместо 600 000 лв., да дължим на превозвача 3 млн.лв.“, посочи Фандъкова.

По-рано днес общинският съветник от ДСБ Атанас Атанасов коментира: "Управляващите искаха да дадат на своя спонсор Миролюб Столарски едни пари, които не му се полагат. Ето това е цялата работа".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5493 |26.10.2012 Борисов: Изложбата "Париж 1900" доказа напредъка на връзките ни с Франция . 9| 6099 |26.10.2012 Мъжът, заплашил сестрата на Борисов, не бил луд . 8| 5985 |26.10.2012 Психотест след заплаха срещу сестрата на Бойко Борисов . 29| 5961 |25.10.2012 Борисов: Дружба с Русия винаги, но честна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads