Реклама / Ads
0| 7061 |22.06.2015 НОВИНИ

Борисов се закани на известни хора за контрабандата

.
Бойко Борисов
"Накрая ще изгорят и доста известни хора в обществото. Хубаво е, че във всяка група, която сме задържали досега, има данъчен или митничар. Те за радост споделят обилно", заяви днес премиерът Бойко Борисов по време на кръгла маса „За икономика на светло”.
 
"Хората, които се занимават с контрабанда, работят срещу нас. Корупцията и контрабандата са едно и също, няма по-лесни пари от тези, които влизат в контрабандата, защото са 100% черни. Там са най-лесните пари. Над 1,109 млрд. лева миналата година са отишли при контрабандистите. Този хора работя срещу нас”, коментира той. По думите му при обществените поръчки рискът е много по-голям, защото там ЕС следи за тях.

Нашата задача е да свалим сивата икономика на 1/3 от това, което е в момента, заяви още Борисов.

„Винаги дават пример с Румъния. Не знам в кое отношение ни превъзхождат, но виждате, че по дял на сивата икономика са зад България. Значи нещо в системата им е по-лошо от България", допълни Борисов. Той посочи, че корупцията и контрабандата са едно и също и няма по-лесни пари от контрабандата защото са 100 % черни. „Те задължително трябва да смажат полицай, данъчен и т.н.", допълни Борисов.

"Политическата ни воля е толкова силна, че всеки след нас трябва да се съобрази с това, което сме направили - допълни премиерът. - С 30 % януари ни се вдигна количеството на изпита бира в България и куп такива неща. Това са приходи, през които си позволихме да дадем пари на пенсионерите, да довършим магистралите, на общините да си довършат проектите. Тези пари директно развращават системата".

Борисов посочи, че това пречи и на нормалната конкуренция: „17 пъти се вдигна приходът на ден на кантарите на митницата”, отбеляза Борисов. „Резервът ни е 11 милиарда и не е пипан. Харчим от събраните повече пари, тоест имаме необходимата финансова стабилност. Гледаме да сме по-тихи и когато на сайта на финансите има сметките, всички си мълчат. Благодаря на всички, които ни поддържат”, каза още той.

"Голям оптимист съм за намаляването на сивата икономика, иначе не бих си позволил да поема такъв ангажимент - добави Борисов. „Опитахме с мобилни групи по цигарените фабрики, алкохолните фабрики. Доста е пробита системата, направихме другата. Отидохме и им се закачихме за електромерите. Сега, когато излезе докладът на големите концерни ще видите какъв е спада", предупреди премиерът.

„Убеден съм, че политиката ни е правилна и това, което правим има резултат. С 15 % повече еврофондове усвояваме от Румъния. Няма показател, с който да сме по-слаби. Играта на популизъм свърши. Хубаво е, че не ни сравняват с Гърция", отбеляза премиерът.

„Гарантирам, че до края на годината можем да направим още едно такова събитие и гарантирам, че резултатите ще са доста добри. Борбата в корупцията и контрабандата да се изведе в държавно ниво", поясни още Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4174 |19.06.2015 Борисов: Помагаме на варненци спокойно да се къпят в морето . 0| 4435 |19.06.2015 Борисов ще протестира заедно с бизнеса против себе си . 0| 8178 |19.06.2015 Гечев: Световната банка уволни Борисов II пред чуждите инвеститори . 0| 4982 |18.06.2015 Цял ден Борисов ряза ленти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads