Реклама / Ads
12| 5403 |31.10.2009 НОВИНИ

Борисов се закани да стабилизира ДАНС

.
Твърдата ръка на Борисов слага на място ДАНС Източник: Вяра Йовева
Премиерът Бойко Борисов заяви, че емоционално погледнато и като фактология – всеки би закрил ДАНС в настоящата ситуация, за да си гарантира, че повече няма да има шум около службата и изтичането на информация.
 
Борисов заяви обаче, че е хубаво да има служба и това да е една интелигентна служба, каквото е и името и, а не – „да се шамаросват по канцелариите”.

Премиерът потвърди, че случаи на пререкания и на размяна на удари между служители е имало и на по-високи нива, от случая, за който се знае, но отказа да ги назове. Той заяви, че подобни отношения са срамни.

Според Борисов и бившият премиер Сергей Станишев, и шефът на службата Петко Сертов са знаели, че служителите се бият по канцелариите. "Късмет са имали, че не са се застреляли. Съгласете се - въоръжени хора, на такава възраст, да си разменят шамари и крошета" - каза Борисов.

В понеделник премиерът ще се срещне със служителите на ДАНС, за да разгледа техните проблеми и да ги успокои. Борисов заяви, че е работил пет години с тези хора и по негово време не е допуснал да има нито изтичане на информация, нито дестабилизация.

„Ще ги стабилизирам и те ще получат моето доверие”, категоричен е Борисов.Той каза още, че от страна на Синята коалиция са дошли разумни предложения във връзка с работата на ДАНС и вече е разговарял за тях с председателя на ресорната комисия в парламента – Иван Костов. Най-вероятно е тези предложения да бъдат приети.

Междувременно, лидерът на ДСБ Иван Костов и председател на парламентарната комисия за контрол на ДАНС потвърди безспорната нужда от съществуването на ДАНС пред Дарик радио.

„Мен ме накара тази седмица анализирайки ситуацията да предложа на министър-председателя и на шефа на ДАНС да направим една кръгла маса, на която да разискваме концепцията за новия ДАНС, който трябва да се появи от сегашната организация - как да стане това, какви цели да си поставя, как да ги постига, и това да бъде открит разговор, да бъдат представени тези идеи и по този начин да се спре с тези нескончаеми атаки срещу една от важните институции за сигурността на страната", обясни днес Иван Костов.

Бойко Борисов съобщи, че официално Иван Драшков е бил освободен от поста си в ДАНС като заместник-председател за уронване на престижа на службата и затова не е чудно, че съдът се е произнесъл в негова полза.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5651 |28.10.2009 Борисов отказа да бъде свидетел на делото на Сретен Йосич . 28| 5187 |28.10.2009 Бойко Борисов: Станишев е загубил 9 справки . 14| 5243 |28.10.2009 Станишев сравни Борисов с Живков . 2| 4922 |27.10.2009 Борисов отзовава Сертов заради хаоса в ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads