Реклама / Ads
26| 7736 |15.02.2013 НОВИНИ

Борисов: Защо обиждате "Хизбула"

.
Премиерът Бойко Борисов отхвърли обвиненията на БСП, че България е признала под натиск съпричастността на „Хизбула" към атентата в Бургас.
 

Борисов опроверга твърдението в отговор на въпрос на червения депутат Антон Кутев за приоритетите на България в отношенията с евроатлантическите партньори, предаде Фокус.

„Какви са външнополитическите ни цели и как ги спазваме? Каква е позицията на премиера за обявяването на съучастието на „Хизбула" към атентата в Бургас", попита Кутев. Според социалиста бил очевиден външният натиск от страна на Израел и САЩ за обявяването на резултатите от разследването.

„Основен акцент от посещението в САЩ бяха теми от взаимен интерес. Потвърдих интереса на България в проекта „Набуко". Съгласихме се, че оперативното сътрудничество в борбата срещу престъпността е изключително важна. Президентът Барак Обама обяви България като стабилен партньор", отговори Борисов.

По отношение на атентата в Бургас и обявените резултати премиерът заяви: „След като председателят на ЕП Мартин Шулц похвали България за разследването, много други държави единодушно определиха българското разследване като добро, за вас това е лошо. Може действително някога да е имало натиск и това знаете от собствен опит, защото след посещението на Сергей Станишев в САЩ, той не е подписал „Белене", за което аз много му благодаря."

„Защо вие обиждате „Хизбула" - запита още министър-председателят. - Защото, ако вие считате, че това е организация, която ще ни отговори с терористичен акт, защото сме я посочили, това би било тежка обида за тях. Ако вие се страхувате от терористичен акт, това означава, че тази организация има тези възможности и аз на тяхно място, щях да реагирам много остро. Изпратили сме всичките си поръчки до ливанското правителство. Ливанският премиер ни е обещал пълно съдействие."

„Нека да бъдем единни по някои теми. Те не носят дивидент - призова Бойко Борисов. - Информацията за „Хизбула" не сме си я изсмукали от пръстите."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5136 |15.02.2013 Борисов: За всяко евро, внесено в ЕС, България получава над 5 евро . 23| 5871 |13.02.2013 Л. Павлова: Загадка е защо общ. Несебър има 2-ма главни архитекти . 41| 5215 |08.02.2013 Борисов: България ще получи повече средства от ЕС . 119| 8843 |06.02.2013 Борисов: Не говоря, а показвам това, което правим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads