Реклама / Ads
9| 5703 |28.03.2010 НОВИНИ

Борисов в затруднение - имениците му идват много

.
букет гербери ще поднесе премиерът на имениците
Цветелина, Цветан, Цецка, Маргарита, че и партията ГЕРБ почитат празника на "цветните" си имена днес.
 

Сериозното присъствие на политици с "цветни" имена в правителството и в парламентарната група на ГЕРБ ще затрудни днес премиера Бойко Борисов, който според традицията би трябвало да почете Цветнишката софра на всеки един от съратниците си. Нещо повече, той самият има повод за двоен празник - от една страна именичка е половинката му Цветелина, а от друга - партията му, която независимо че няма нищо цветно в наименованието си, според абревиатурата ГЕРБ излиза, че е кръстена на цвете. В този смисъл би следвало всички ГЕРБ-ери да вдигнат тежка наздравица.

Със сигурност още в тъмни зори премиерът се е обадил с благопожелания на своята дясна ръка - вицепремиера Цветан Цветанов; поздравил е сърдечно и председателката на НС Цецка Цачева. Едва ли е подминал и министъра на правосъдието Маргарита Попова, както и другите си депутати с имена на цветя.

В НС имениците в днешния ден от всички парламентарни групи са 11. От тях мнозинството са от ГЕРБ - 6-ма; следват 3-ма именици от "Атака", като сред тях безспорно най-красивото цвете е Калина Крумова. (Другите са Явор Нотев и Цвета Георгиева). Само един "син" депутат празнува на Цветница - това е Цветан Костов. И от партията на Яне Янев именикът е един. Той впрочем е съименик на вътрешния министър; като него носи лично и фамилно име Цветан Цветанов, но е инженер, избран от Велико Търново.

Сиротинки откъм именици се оказват червените депутати. В тяхната ПГ няма нито един, който ще празнува на Цветница. Вероятно поради тази причина и лидерът им Сергей Станишев охотно се изявява по медиите, защото не му предстои тежка Цветнишка софра.

Ако имениците обаче решат да спазват канона, днес трапезата трябва да е постна, което впрочем е подходящо не само заради ритуала, но и заради кризата, която ни гази.  Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4919 |27.03.2010 Б. Борисов: Нямаме над 200 млн от парите за здравеопазване . 19| 6652 |25.03.2010 Борисов: Ако имат данни за Цветелина, да ги дават на прокурор . 28| 5100 |23.03.2010 Борисов: Ако Барозу се извини на съда и аз ще приема, че са прави . 21| 4817 |23.03.2010 Станишев вика Борисов на отчет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads